Hoe lang kan het griepvirus Leef buiten het lichaam?

Elk jaar als de griep seizoen nadert, de medische gemeenschap opvoedt het algemene publiek over zichzelf te beschermen tegen het griepvirus. Griep kan worden overgedragen via hoesten, niezen en het aanraken van besmette oppervlakken.

Levensduur

Het griepvirus langer leeft buiten het lichaam dan de koude kiem doet. Griepvirussen kan leven van een paar seconden tot 48 uur op het milieu oppervlakken.

Environmental Surfaces

Wanneer een zieke persoon hoest of niest, zal de kiemen te landen op tafels, deurknoppen en een telefoon. Bij een gezond persoon raakt die griep-verontreinigde oppervlakken, zet vervolgens zijn hand op zijn gezicht, neus, mond of ogen, heeft hij net introduceerde de griep virus in zijn lichaam.

Druppeltjes in de lucht

Terwijl het griepvirus kan worden verspreid door het aanraken van besmette oppervlakken, verspreidt het zich gemakkelijker via druppeltjes in de lucht. Deze worden hoestte of niesde uitgevoerd door de griep patiƫnt die de moeite niet neemt om haar mond en neus bedekken.

De Handen

Wanneer iemand in de woning is ziek met de griep, moeten gezonde bewoners ervoor zorgen dat ze regelmatig hun handen wassen met warm water en zeep, zodat ze kunnen voorkomen dat de griep kiem in hun lichaam.

Blijf thuis als ze ziek met griep

Wanneer iemand ziek is met influenza, moet hij thuis blijven weg van gezonde mensen en rust. Op deze manier hoeft hij niet het virus te verspreiden op school of op het werk.