Hoe lang kan het duren om een ​​niersteen Pass?

Een van de meest pijnlijke ervaringen van een persoon kan door middel van is het passeren van een niersteen. Degenen die zijn getroffen door de ziekte vaak te vergelijken met de bevalling, en komen tot de conclusie dat als de keuze zullen ze geboorte van een kind kiezen. Een niersteen is een klein kristal van stoffen zoals zout, ureum en calcium. Zij vormen in de nieren en passeren de plassen. Een kleine niersteen, kan onopgemerkt en zonder pijn. Andere kunnen zo groot dat het niet kan worden doorgegeven helemaal worden. De meest hinderlijke deze stenen zijn die klein genoeg zijn om door de ureter te passeren, maar groot genoeg om de buis te rekken zijn en krabben hun weg.

Wie krijgt ze?

Terwijl vrijwel iedereen een niersteen zou kunnen ontwikkelen, ze komen vaker voor bij jonge of middelbare leeftijd mannen die in een warm klimaat leven. Warme klimaten zijn een factor, omdat sommige mensen in die regio's zijn chronisch uitgedroogd. Geen juiste hydratatie kan een opeenhoping van mineralen die bijdragen tot nierstenen veroorzaken.

Het passeren van de Steen

Algemeen duurt van enkele uren tot enkele dagen tot een niersteen passen. Een manier om het proces te versnellen is om water te drinken om de urine productie, die kunnen helpen om de steen sneller spoelen te verhogen. De meeste artsen zullen het drinken van veel water te adviseren om de niersteen te elimineren.

Als je enige vorm van niersteen verwijdering behandeling, zoals lithotripsie of shock-waak behandeling (die beide worden gebruikt om het lichaam van grotere nierstenen ontdoen) hebben ondergaan, moet u wellicht resterende scherven of fragmenten van de niersteen die nog in je nieren. Dit kan betekenen dat u last heeft van extra pijn bij het passeren van deze resten, afhankelijk van hun grootte. Daarnaast is er aanwijzingen dat overgebleven niersteen fragmenten in omvang toenemen sneller dan nieuwe stenen.

Als u vermoedt dat u lijdt aan een niersteen zijn, neem dan contact op met uw arts.