Hoe lang kan Hepatitis C overleven buiten het lichaam?

Hoe lang kan Hepatitis C overleven buiten het lichaam?

Overzicht

Hepatitis C types en symptomen

Mensen overbrengen hepatitis C-virus via bloed of seksueel contact. Eenmaal in het lichaam, hepatitis C virus veroorzaakt een ontsteking van de lever. Geen vaccin tegen hepatitis C bestaat, maar preventieve maatregelen worden genomen om het bloed van de besmette voorkomen.

Acute hepatitis C-virus (HCV) leidt vaak tot chronische (lange termijn) HCV-infecties. Een acute infectie gebeurt binnen 6 maanden na blootstelling aan het virus met 20 tot 30 procent met symptomen: koorts, gele verkleuring van de huid of ogen, vermoeidheid, buikpijn of verlies van eetlust. Chronische infectie met HCV beïnvloedt 75-85 procent van de mensen die besmet zijn met het hepatitis C-virus. Deze patiënten geen symptomen, maar stil schade aan het lichaam resulteert in chronische leverziekte of cirrose. Deze invloed 60 tot 70 procent van die chronisch geïnfecteerd.

Survival buiten het lichaam

In een studie uitgevoerd door de CDC, Dr. Kris Krawczynski, geconcludeerd dat hepatitis C in stand bleef tot 4 dagen. Het onderzoek begon met bloedplasma monsters geïnfecteerd met hepatitis C die werden gedroogd. Monsters overnacht gedroogd vormden een groep, en de anderen waren van gedroogde monsters bewaard voor 4 dagen en 7 dagen in een geklimatiseerde kast. Chimpansee groepen ontvingen injecties van monsters en gecontroleerd op ontwikkeling van hepatitis C virus antigen, signalering HCV infectie bij chimpansees. Alleen degenen die monsters overnacht gedroogd gedurende 16 uur en 's nachts gedroogd en opgeslagen voor 4 dagen ontwikkelde hepatitis C. Deze bevindingen hebben geleid tot de conclusies van de CDC's onderzoek kregen.

Bij kamertemperatuur werd de levensduur van hepatitis buiten het lichaam C varieert van 16 uur tot 4 dagen. Gedroogd bloed is besmettelijk gedurende deze periode. Goede reiniging is essentieel voor het voorkomen van verspreiding van de ziekte.

Het opruimen van vloeistoffen op oppervlakken die besmet zijn met hepatitis C

Zet handschoenen voor reiniging elk oppervlak verontreinigd met hepatitis C. Een oplossing van 1 deel bleekmiddel op 10 delen water doodt het virus op het oppervlak. Gedroogde en natte bloed kan hepatitis C-virus overbrengen. Een grondige desinfecteren van morsen en reiniging van alle objecten die in contact komen met bloed kan de verspreiding van het virus te stoppen.