Hoe lang kan Hepatitis C Leef buiten het lichaam?

Hoe lang kan Hepatitis C Leef buiten het lichaam?

Medische Definitie

Hepatitis C is een inflammatoire leverziekte die een acute (korte termijn) ziekte kan zijn, maar kan chronische (lange termijn) te draaien en leiden tot levercirrose of leverkanker. De ziekte is zeer besmettelijk en verspreidt zich vaak aan anderen via het bloed, hetzij door het delen van vuile naalden of besmette bloedtransfusies en / of geïnfecteerde organen, hoewel die gevallen zijn zeldzaam sinds 1992 met bloed screenings. Het virus is klein bij ongeveer 50 nanometer en verschijnt als een omhulde enkelstrengs positieve sense RNA (ribonucleïnezuur) virus. De ziekte wordt slechts mensen vatbaar en kan niet worden overgedragen van blootstelling van dieren, waarin onderzoek van de ziekte moeilijk voor wetenschappers maakt. Unlike Hepatitis A en B, is er geen bekende vaccin voor hepatitis C.

Buitenkant van de Body and Prevention

Bij kamertemperatuur kan Hepatitis C onder normale oppervlakken buiten het lichaam overleven ten minste 16 uur en zolang 4 dagen. Preventieve maatregelen waarbij bloed morsen besmet met Hepatitis C een mengsel van bleekwater en water om het gebied schoon te maken, zelfs als het bloed droog lijkt. Artsen kunnen andere bloedtest bevelen, indien de eerste screening toont de ontwikkeling van antilichamen voor het virus, om te zien of er daadwerkelijk infectie. Volgens het Center for Disease Control, de mensen die besmet zijn moeten niet worden van het werk of regelmatige activiteit uitgesloten, omdat de ziekte wordt verspreid door bloed op bloed contact. Patiënten met de ziekte moeten volgen met hun artsen om bij te houden van hun lever en behandeling te houden.

Symptomen

Een typisch symptoom met die besmet zijn met hepatitis C is geelzucht of de gele verkleuring van de ogen en / of huid, omdat de lever wordt geteisterd door de ziekte. Anderen zijn koorts, misselijkheid, verlies van eetlust, braken en buikpijn. Donkere urine en klei-gekleurde ontlasting zijn een ander teken, en pijn in de gewrichten is ook geassocieerd met hepatitis C-infectie. De gemiddelde tijd voor deze symptomen verschijnen meestal zes tot zeven weken na infectie, maar niet voor te komen zolang zes maanden. Sommige mensen die besmet zijn met de ziekte vertonen absoluut geen symptomen na blootstelling.