Hoe lang kan een blaasontsteking duren?

Hoe lang kan een blaasontsteking duren?

Een blaasontsteking --- ook wel een urineweginfecties of cystitis --- is een veel voorkomende aandoening waarbij uw urinewegen. In feite, blaas infecties zijn zo gewoon dat de meeste mensen minstens een in hun leven zal krimpen, meestal tijdens de kindertijd, ouderdom of tijdens de zwangerschap. Deze infecties zijn algemeen onschadelijk hoewel de symptomen pijnlijke en onhandig kan zijn. Hoe lang uw blaasontsteking duurt afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst van de aandoening en het type behandeling.

Oorzaken

Blaas infecties worden veroorzaakt wanneer normale bacteriën op de huid, in het darmkanaal of in de ontlasting worden verspreid in de urethra, de buis waardoor urine uit de blaas stroomt bij het plassen. Daar de bacterie hecht zich aan de binnenkant van de urethra en blaas en begint te vermenigvuldigen. Bacteriën kunnen verspreiden in de urethra in een aantal manieren, waaronder door geslachtsgemeenschap en badkamer hygiëne.

Vroege diagnose

Hoe eerder u uw blaas infectie te behandelen, hoe sneller het kan worden genezen. Regelmatige medische onderzoeken en een nauwkeurige observatie van de gebruikelijke symptomen kan je beste wapen in het genezen van een blaasontsteking zijn. Het eerste teken van een blaasontsteking vaak dysurie of pijnlijk urineren. De bacteriën in de plasbuis en blaas irriteren hun voeringen, waardoor pijn en branden als je urineren. U kunt ook zien troebele urine of bijzonder stinkende urine als je een blaasontsteking. U kunt ook pijnlijke krampen ervaren in je bekken of onderrug. Echter, al deze symptomen kunnen ook worden toegeschreven aan andere voorwaarden, waaronder seksueel overdraagbare infecties. Raadpleeg uw arts of verpleegkundige voor een urine-analyse en professionele diagnose.

Ernst

Je lichaam heeft de middelen om vele kleine infecties zelf, met inbegrip van kleine blaas infecties te genezen. Als u last hebt van chronische blaasontsteking, kunt u vinden dat het verhogen van uw inname van water kunnen de bacteriën spoelen van de urinewegen binnen een paar dagen. De meeste infecties vereisen antibiotica.

Onbehandelde blaasontsteking kan uitgroeien tot omstandigheden die ernstiger zijn. In het algemeen, hoe verder je urinewegen de infectie reist, hoe ernstiger de aandoening. Als de infectie van uw nieren heeft bereikt, kunt u worden opgenomen in het ziekenhuis en intraveneuze antibiotica.

Soorten antibiotica

Uw arts of verpleegkundige zal in het algemeen voorschrijven recept antibiotica om uw blaas infectie te behandelen. Afhankelijk van het type antibioticum, kan de infectie worden behandeld slechts een dag of kan maximaal twee weken. Mannen zijn doorgaans op een langere cursus van behandeling met antibiotica, omdat ze niet zo goed reageren op de korte termijn behandelingen. U kunt uw klachten te vinden verdwijnen na een paar dagen van antibiotica, maar dat wil niet zeggen dat de infectie is verdwenen. Blijf de antibiotica te nemen voor zo lang als voorgeschreven om te voorkomen dat de infectie terugkeren.

Slepende Infecties

Je moet beginnen om verlichting te voelen van uw symptomen vrij snel wanneer gegeven antibiotica. Kunnen echter infecties die langer dan een paar weken niet blaasontsteking en kunnen worden gediagnosticeerd. Neem contact op met uw arts als u nog blaas-infectie symptomen nadat u uw antibioticakuur heeft voltooid, zoals u waarschijnlijk verdere tests nodig.