Hoe lang kan de Menselijke neus Onderscheid Smells?

Hoe lang kan de Menselijke neus Onderscheid Smells?

Human olfactorische receptoren, maar niet zo gevoelig als andere dieren ', kan ontcijferen vele geuren. Wetenschappers bestuderen de ondergang van het menselijk reukvermogen en kwantificeren wanneer het zich voordoet tijdens onze levensduur.

Identificatie

Het wordt algemeen aanvaard dat de menselijke reukzin pieken bij acht jaar oud en vervolgens afneemt veroudering optreedt. Er zijn echter verschillen gemeld: de Sociale Vraagstukken Research Centre stelt dat fysieke en mentale scherpte zijn de belangrijkste factoren bij het bepalen van de afname van het reukvermogen.

Factoren

Stoornissen zoals schizofrenie en depressie olfactorische processen en roken verminderen. Wetenschappers hebben ontdekt dat supplementen zoals zink kan helpen bij de behandeling ruiken stoornissen.

Sensorische Connection

De reuk is ook verbonden met de mogelijkheid om te proeven. De vier smaken van zuur, bitter, zout en zoet worden versterkt door geuren bijdragen tot een diepte van smaak die niet door de tong alleen worden geleverd. Dit verklaart waarom het moeilijk is om voedsel te proeven wanneer je neus is verstopt.