Hoe lang is het Hepatitis C Virus Infectious buiten het lichaam?

Hoe lang is het Hepatitis C Virus Infectious buiten het lichaam?

Bij kamertemperatuur op een oppervlak, zonder blootstelling aan stoffen of omstandigheden die het kan doden, kan het hepatitis C-virus infectieus tussen 16 uur en vier dagen blijven.

Factoren

De temperatuur van het milieu het hepatitis C virus in beïnvloedt hoe lang het besmettelijk kunnen blijven. Wetenschappers hebben ontdekt dat monsters van het virus opgeslagen bij -80 ° C (-112 graden Fahrenheit) vertoonden meer activiteit indien getest dan monsters opgeslagen bij -20 ° C (-4 graden Fahrenheit).

Infectie

Een persoon geïnfecteerd met het hepatitis C virus niet ontwikkelen symptomen tot twee weken tot zes maanden na infectie. Symptomen zijn onder meer koorts, vermoeidheid, verlies van eetlust, misselijkheid, braken, buikpijn, donkere urine, klei-gekleurde ontlasting, pijn in de gewrichten en de gele kleur van de huid en de ogen.

Transmissie

Het hepatitis C-virus wordt verspreid door contact met bloed van een geïnfecteerd persoon. Een individu kan door contact met een oppervlak of voorwerp die bloed zou kunnen hebben op worden blootgesteld. Voorbeelden van enkele persoonlijke spullen mensen moeten voorzichtig zijn met onder andere nagelknipper, tandenborstels, naalden, scheermesjes en pincet.

Desinfecteren

Oppervlakken en gereedschappen kunnen worden gedesinfecteerd met alcohol, chloor of bleekmiddel.

Sterilisatie

Gereedschap kan worden gesteriliseerd met behulp van stoom of droge warmte autoclaaf.