Hoe lang duurt het voor FTM Testosteron Wijzigingen?

Veranderlijkheid

Alle transmannen (vrouw-naar-man transseksuelen) ondergaat testosterontherapie ervaring de effecten verschillend. Volgens Hudson's FTM Resource Guide, dit is het gevolg van de variabiliteit in dosering methoden en de hoeveelheden hormonen worden toegediend, evenals verschillen in individuele chemie van het lichaam. Net als individuen ervaren wisselende resultaten, fysieke veranderingen veroorzaakt door de toediening van testosteron nemen verschillende bedragen van de tijd duidelijk te worden.

Cumulatieve effecten

De FTM Resource Guide meldt dat de effecten van testosteron therapie zijn cumulatief, wat betekent dat ze opbouwen in de tijd en worden meer merkbaar als therapie vordert.

Effecten Over Time

Volgens Trans Care, een dienst van Vancouver Coastal Health, de meerderheid van de veranderingen die gepaard gaan met testosteron therapie optreden tijdens de eerste twee jaar van de behandeling. Effecten gevoeld binnen een tot drie maanden omvatten verhoogd libido, clitoris groei, haargroei, droogheid van de vagina, verhoogde productie huid olie, de groei van spieren en vet herverdeling. Één tot zes maanden menstruaties en binnen drie tot zes maanden na behandeling begint de stem begint te veranderen en blijft veranderen de komende maanden. Tijdens het tweede jaar van de behandeling, kan de groei van gezichtsbeharing en mannelijke kaalheid optreden.

Passen

Passen, of wordt gezien als een man door degenen die het niet weten het individu, is een van de uiteindelijke doelen voor vrouw-naar-man transseksuelen. Volgens de FTM Resource Guide, gebeurt dit vele transmen die nemen testosteron zes tot 12 maanden na het begin van de behandeling.