Hoe lang duurt het om een ​​gebroken kaak te genezen?

Hoe lang duurt het om een ​​gebroken kaak te genezen?

Symptomen

Pijn is het duidelijkste symptoom van een gebroken kaak. De pijn zal een pulserende kloppen met af en toe een scherpe pijnen zijn. Een gebroken kaak is ook waarschijnlijk als je kaak steekt verder dan normaal of is ingesprongen. Zwelling aan de kant van het gezicht waar de kaak gebroken. Het is ook mogelijk ernstige gevallen de tong terugvallen in de mond en veroorzaken zware ademhaling.

Diagnostiek & Behandeling

Een gebroken kaak diagnose zal een arts een lichamelijk onderzoek, gevolgd door een CT-scan te voeren. De CT-scan zal precies welke botten in de kaak werden gebroken te identificeren. De belangrijkste botten in de kaak zijn de bovenkaak en de onderkaak. Elk bot heeft verschillende secties. De CT-scan zal laten zien wat deel van het bot werd beschadigd.
De behandeling voor een gebroken kaak varieert. De ernst van de schade bepalen of een operatie opgeroepen. Na kaakchirurgie, de kaak is bedraad dicht.

Hoe lang zal het duren om te genezen?

De gemiddelde genezing tijd voor een gebroken kaak is zes weken. Als de gebroken segmenten van de kaak goed zijn uitgelijnd en ongestoord tijdens de genezing dient de kaak genezen en zo sterk als in vóór de breuk optrad. Uitzonderingen op deze zou zijn indien de patiënt een zeer dunne kaak of niet voldoende bloedtoevoer. In sommige gevallen wordt platen worden gebruikt om te helpen bij de aanpassing van de gebroken segmenten en ook op korte termijn stabiliteit tijdens het genezingsproces. Daarna zes weken kunnen aanvullende tandheelkundige werk nodig als tanden beschadigd tegelijkertijd als de kaak.