Hoe kunt u helpen uw geliefde Zoals Dementie sluit in


Er is geen andere manier om het te zeggen: Dit artikel komt uit het hart. Alzheimer en aanverwante vormen van dementie hebben honderden verwarde getroffen, bange bewoners van Alzheimer en hun gekwelde, zorgzame gezinnen in voorzieningen waar deze schrijver, vroeger een verpleeghuis beheerder en recreatie directeur, meer dan 30 jaar heeft gewerkt, en biedt alle gespecialiseerde kennis en liefdevolle zorg ter beschikking van mijn geschoold personeel.

Nu, dementie sluit in op een geliefde in mijn eigen directe familie. Ik niet langer een senior gezondheidszorg vennootschap te vertegenwoordigen; Ik spreek persoonlijk. Hoewel de medische voortgangsverslagen in het begrijpen van de ziekte van Alzheimer, kan geen geneesmiddel nog genezen of (in mijn ervaring) de toenemende verwarring van deze of de daarmee verband houdende vormen van dementie aanzienlijk uit te stellen. Na het voltooien van alle tests, onze dokter, wie weet mijn professionele achtergrond, roept mij om te zeggen: ". Je weet dat we hebben niets in deze tijd, maar onze toenemende kennis en onze goede zorg waarmee deze zaak te vechten" Nou, vechten zal ik, met al mijn kennis van hoe om verwarring te verminderen en zorgen voor comfort. Deze "mist" kan de geest te nemen, maar het kan niet overvleugelen mijn liefde.

Hier zijn manieren om te helpen uw geliefde:

Instructies

•  Leer de 3 dementie: Ten eerste, leer alles wat je kunt over de ziekte van Alzheimer en de verwante vormen van dementie. Ziekte van Alzheimer is een progressieve, degeneratieve ziekte die de hersenen en resultaten valt in aantasting van het geheugen, het denken en gedrag. Het is de meest voorkomende vorm van dementerende ziekte. Meer dan 100.000 sterven aan de ziekte van Alzheimer jaarlijks waarvan de vierde belangrijkste doodsoorzaak bij volwassenen maakt, na hartziekte, kanker en beroerte.

EERSTE FASE: In de eerste fase, die 2 tot 4 jaar in de aanloop naar de diagnose neemt, als de persoon begint te symptomen vertonen, is het moeilijk te zeggen of de oorzaak van Alzheimer, iets zo verklaarbaar als een toevallige geneesmiddel interactie, of zelfs zou kunnen zijn een urineweginfectie, welke symptomen verwarring en agitatie kan produceren. Dit is het stadium waarin grondig testen wordt uitgevoerd, om uit te sluiten andere oorzaken. In dit stadium, mensen die scherpe geesten hebben gehad angstig, bang voor hun toenemende verwarring en verlies van controle over hun herinneringen en acties, en kunnen veranderingen in de persoonlijkheid vertonen, het vermijden van mensen. Tijdens deze fase, de recente geheugenverlies begint te prestaties op het werk en de dagelijkse routines van invloed zijn; een persoon kan verdwalen op weg naar het werk, vergeet wat hij zojuist was verteld om te doen, maken slechte beslissingen, duurt het langer met routinematige taken, voortdurend controleer de kalender nog aankomen op de verkeerde dag, of moeite hebben met omgaan met geld of het betalen van rekeningen.

•  TWEEDE of MID STAGE: In de tweede of mid fase 2 tot 10 jaar na de diagnose (de langste etappe), de activiteiten van het dagelijks leven, zoals baden, aankleden en tandenpoetsen moeilijk worden, omdat de persoon ontwikkelt moeite het onthouden van de complexe reeks stappen. (Wist u dat er 63 mini-stappen die betrokken zijn bij het tandenpoetsen?) Oriëntatie op tijd, persoon en plaats verslechtert. "Heb je genoten van uw bezoek met Agnes?" "Wat te bezoeken? Agnes nooit kwam om me te zien!" Symptomen kunnen zijn: het verhogen van geheugenverlies, verwarring, en een kortere aandachtsspanne, met moeite herkennen van goede vrienden en / of familie. De persoon kan repetitieve verklaringen, worden onrustig (vooral in de late PM, genaamd "Sundowning") te maken, hebben perceptueel-motorische problemen, zoals moeite met het krijgen in de auto, en moeite hebben met het organiseren van gedachten, of logisch denken. Vaak kan de persoon niet de juiste woorden te vinden, en dus maakt de verhalen in de lege plekken op te vullen. In dit stadium zijn er meestal problemen met lezen, schrijven en getallen, en de persoon kan verdacht of prikkelbaar. Met verlies van impulscontrole, kan hygiëne lijden: De persoon kan bang zijn om te baden, en moeite hebben met toiletbezoek en dressing. Aangezien de persoon dit stadium bereikt, zal hij full-time controle noodzakelijk.

•  DERDE of eindversterker: In het derde of eindstadium, duurt misschien een paar jaar, kan de persoon niet in staat om familie te herkennen zijn, communiceren met woorden, of de zorg voor hem of haarzelf in any way. Er kunnen incontinentie, of moeite met slikken zijn. De persoon zal volledige hulp bij het baden, toiletgang en dressing nodig. Ondanks dit verlies van cognitie en onafhankelijkheid, zal de persoon nog steeds scherp bewust van uw vriendelijkheid, uw vermogen om te begrijpen, hulp en troost, en uw liefde.

•  HOE Beoordeling: Hoe kan iemand echte comfort aan een dierbare die is blijvend deze enorme, verwoestende, lopende verlies? Hier is een korte waar gebeurd verhaal; Ik noem het "De vrouw met een Twinkle '.

Judy bezocht haar 90-jarige moeder, Ruth, in het Alzheimer Unit bijna elke dag. Ruth, die niet meer kon spreken, leek teruggetrokken en lusteloos; riep ze zelfs tijdens de bezoeken van haar dochter, niet schijnbaar bewust dat ze er was. Op een dag, Judy kon het niet meer duren; Ze barstte in luid snikken meer dan voor de hand liggende ellende van haar moeder. Plotseling, Ruth hief haar hoofd, stak zijn hand uit en hield haar dochter dicht. Verbijsterd door de transformatie, Judy stopte met huilen en lachte van vreugde. Vanaf die dag, hoewel Ruth misschien niet herinnerde zich de exacte reden, zat ze met een twinkeling in haar ogen, het tikken van de kant van een andere bewoner in de buurt van haar. Ook al kon ze niet langer de zorg voor zichzelf, was ze in staat om haar dochter te troosten geweest! Hoewel Ruth niet meer kon spreken, had ze sprak haar behoefte moest worden.

Of uw geliefde is in een verpleeghuis of bij u thuis, laat hem of haar te helpen op welke manier hij of zij kan. Als thuis, laat moeder strooi suiker op de appels voor de taart, of "helpen" je borstel je haar, zoals ze deed toen je klein was. Als ze in een zorginstelling, vertel haar als je moe bent of behoefte aan een knuffel; Laat je geliefde weten dat je haar nodig om u te troosten! U zult versteld staan ​​van de emotionele transformatie.

•  Beyond aan uw geliefde de diepe behoefte aan materie aan anderen, dan kunt u echte comfort te bieden door het begrijpen van zijn of haar behoefte aan routine. Hoewel vader kan zich niet herinneren van zijn dagelijkse routine, kunt u terug te brengen een aantal van de bekende comfort door hem te herinneren aan zijn oude, vertrouwde manieren: De ochtendwandeling, (met de hond) als vader in staat is; oud-time radio muziek; zijn favoriete voedsel; herhalingen van een favoriete tv-show; zijn bedtijd routine, stap voor stap.

Er is een fase waarin veel van de mensen met dementie vinden speciale comfort in de eenvoudige routine van het lopen, als ze in staat zijn. Het is verfrissend (met mate) en voelt doelgericht en productief. Als uw dierbare woont samen met u, zorgen voor een veilige wandelroute, met een metgezel voor begeleiding en veiligheid. In een zorginstelling, Alzheimer Units hebben vaak veilige wandelpaden binnen een omheinde tuin, voor de bewoners tijdens mooi weer. Bij slecht weer, het plannen van een wandeling door de faciliteit met je geliefde, als onderdeel van uw bezoek; maken het tot een voorspelbare routine die je geliefde kan rekenen op wanneer je komt. Probeer om routinematig te bezoeken, bij voorkeur op hetzelfde, verwachte tijdstip van de dag. Breng de familie huisdier, die moet worden klopte en geknuffeld. Geef een lange knuffel aan papa of mama zelf wanneer je aankomt, en voordat je vertrekt. Hebben dan het personeel af te leiden van uw moeder of vader met een andere interesse of zorg taak terwijl je weggaat. Voorspelbare routines zorgen voor veel comfort door het verminderen van verwarring.

•  Hoe te helpen uw geliefde als dementie sluit in: De meeste van allemaal, mensen met dementie moeten het gevoel hebben dat het niet uitmaakt wat ze doen of niet kunnen doen, zul je er zijn voor hen, altijd. Hoe groot hun verwarring, de meest troostende woorden die ze kunnen horen zijn: "Ik zal altijd van je houden." De duisternis van het eindstadium van dementie kan onvermijdelijk zijn, maar ik hou het denken van deze analogie: op mistige avonden dat ik heb gereden thuis van het werk, hoewel mijn "Brights" niet doorboorde de duisternis als gebruikelijk, de "mistlampen" op mijn auto te produceren een warme, diffuse gloed waardoor ik een of andere manier kan zien. Gewoon zo, hoewel je niet meer in staat zijn om je geliefden te bereiken met de heldere focus van je liefde, maar zij zullen weten, met de warme gloed van uw liefde om hen heen, dat je er bent om hen veilig thuis te zien.