Hoe kunnen we zorg voor de milt?

Een gezonde milt, dat deel uitmaakt van het lymfatisch systeem, kan het lichaam draaiende te houden en besmetting te voorkomen. Deze belangrijke kleine orgaan onder de ribbenkast aan de linkerzijde van het lichaam. Het is slechts ongeveer de grootte van een vuist, maar heeft een grote klus te doen. Dat is waarom het belangrijk is om goede zorg voor dragen.

Spleen Functies

De milt heeft veel belangrijke taken die helpen om het lichaam goed functioneert. Het filtert oude bloedcellen en vernietigt ze en slaat bloed en bloedplaatjes. Het is ook van vitaal belang voor een gezond immuunsysteem, omdat het zorgt voor witte bloedcellen die het lichaam bij het bestrijden van virussen en bacteriƫn helpen. Het kan klein zijn, maar de milt is belangrijk en iets dat goed moet werken om het lichaam gezond te blijven.

Zorg van de Milt

De milt werkt het beste als het in een alkalisch milieu, net als de rest van de organen in het lichaam. Als het lichaam te zuur, kan de milt vertragen of worden vergroot. Eet een meestal alkalisch dieet, en te voorkomen dat het nuttigen van te veel voedingsmiddelen die zeer zuur tot de milt op een comfortabele pH-niveau te houden.
Er zijn dieet overwegingen dat gezonde milt activiteit kan stimuleren. Als een suiker verlangen raakt, probeer te bereiken voor natuurlijke suikers, zoals zoete aardappelen, wortelen of beperkte hoeveelheden vers fruit. Belangrijker, kies echte suiker over kunstmatige zoetstoffen. Tijdens het eten, blijven ontspannen en de tijd nemen om te gaan zitten en te eten van de maaltijd; niet multitasken of rush door de maaltijd. Regelmatige, zachte oefening kan ook helpen om de milt gezond.
Maak er een gewoonte van het verzorgen van het lichaam, en neem extra voorzorgsmaatregelen niet ziek te krijgen. Bepaalde ziekten, zoals mononucleosis, kan een vergrote milt. Dit is gevaarlijk om vele redenen. Een vergrote milt heeft moeite goed werkt, wat betekent dat het moeite uitfilteren van oude bloedcellen zal hebben en kunnen vasthouden aan te veel bloedplaatjes. In wezen betekent dit de milt verstopt raken. Erger nog, een milt die vergroot is geworden, loopt het risico van scheuren, vooral tijdens contactsporten. Een breuk kan giftige stoffen in het lichaam veroorzaken interne bloeden, die dodelijk kunnen zijn. Andere oorzaken van een vergrote milt omvatten bacteriƫle infecties (waaronder syfilis, dus veilig vrijen), cirrose (dus geen alcohol misbruik), parasitaire infecties en bloedkanker.