Hoe kunnen stamcellen te genezen ziekte?

Stamcel-technologie heeft de potentie om volledig een revolutie op het gebied van de geneeskunde. Veel mensen morele en ethische bezwaren tegen het gebruik van embryonale stamcellen als werkwijzen voor het behandelen van medische condities. Maar wat veel mensen niet realiseren is dat in veel gevallen stamcellen niet noodzakelijkerwijs helemaal worden geoogst uit embryo. Aangezien dit prille wetenschap vordert, is er een zeer goede kans dat mensen grote vooruitgang zal zien in de behandeling en mogelijk genezen van ziekten door middel van stamcellen.

Waar komen stamcellen vandaan?

Stamcellen zijn uniek onder menselijke cellen, omdat ze niet gespecialiseerd en kunnen ontwikkelen in vrijwel elk type cel dat nodig is. Stamcellen kunnen worden geoogst uit embryo's (waarbij het embryo niet overleeft), of ze kunnen worden gevonden in volwassenen. Volwassen stamcellen zijn ongedifferentieerde cellen die bestaan ​​tussen de normale en meer functionele gedifferentieerde cellen in diverse organen. Er wordt aangenomen dat deze volwassen stamcellen bestaan ​​om het lichaam zichzelf te genezen van letsel. In het algemeen, worden embryonale stamcellen geoogst uit menselijke embryo's die zijn overgebleven van de vruchtbaarheid procedures. Deze embryo's zou ofwel worden vernietigd of blijven cryogeen bevroren als ze niet werden gebruikt voor stamcelonderzoek doeleinden.

Hoe wordt er omgegaan met Ziekten?

Stamcellen kunnen genezen en speen diverse ziekten en andere aandoeningen omdat ze de mogelijkheid om elk soort weefsel geworden. Dit betekent dat, bijvoorbeeld, wanneer ze in hersenen die worden geteisterd door de ziekte van Alzheimer, worden ze hersencellen, gezonde hersencellen. Stamcelonderzoek in de VS was niet toegestaan ​​om te bloeien voor een decennium, zodat de volledige reikwijdte van de genezende kracht stamcellen 'is niet helemaal duidelijk. Echter, in theorie, vanwege hun aard en mogelijkheid bieden tot het in een vorm van gezonde cellen, stamcellen hebben het potentieel voor de behandeling en / of genezen van tientallen, of zelfs honderden, ziekten. Deze soorten ziekten omvatten degeneratieve genetische afwijkingen die momenteel teisteren miljoenen mensen, zoals de ziekte van Parkinson, multiple sclerose en spierdystrofie.

Naast het mogelijk met de mogelijkheid om te behandelen of te genezen verschillende ziekten en aandoeningen, stamcellen hebben ook aangetoond gemarkeerd potentieel in de behandeling van ruggenmergletsels.