Hoe kun je je kwalificeren voor Verpleeghuis Medicaid voordelen in Indiana

Hoe kun je je kwalificeren voor Verpleeghuis Medicaid voordelen in Indiana

Soms ouderen of personen met een handicap kan het nodig zijn om te verhuizen naar een verpleeghuis, waar iemand beschikbaar is om hen te helpen met hun dagelijkse verzorging en medische behoeften 24 uur per dag. Hoewel Indiana Medicaid zal betalen voor de kwalificatie individuen om te verblijven in een verpleeghuis, moeten twee voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moeten de afzonderlijke komen voor Indiana Medicaid, waaronder eventueel financiële behoeften. Ten tweede moet het individu worden bepaald nodig verpleeghuis zorg.

Instructies

•  Breng voor de traditionele Indiana Medicaid. Dit programma staat open voor zowel ouderen en gehandicapten Indiana bewoners. Oudere kandidaten moeten minstens 65 jaar oud zijn en in aanmerking komen voor de sociale zekerheid Inkomen (POWI) ontvangen of hebben een inkomen van minder dan $ 553 per maand als enkele of minder dan $ 830 per maand als getrouwd. Degenen die niet in aanmerking komen voor SSI moeten ook beschikken over de middelen van niet meer dan $ 1500 als enkele of $ 2250 indien gehuwd. Deze inkomsten en resource richtlijnen waren van toepassing met ingang van het jaar 2010. De eis voor gehandicapte sollicitanten is een bijzondere waardevermindering of ziekte die ten minste vier jaar dat ze niet in staat om deel te nemen in nuttige bezigheid maakt heeft geduurd.

•  Begin met het Pre-Toelating Screening (PAS) proces door het invullen van drie vormen: de Long-Term Care Services Aanvraagformulier, de Physician Certificering voor Long-Term Care Services vorm, en de PASRR Level I vormen. De Physician Certificering voor Long-Term Care Services formulier moet worden ingevuld door een arts, en is het beter (maar niet verplicht) dat de PASRR Level I formulier wordt ingevuld door een arts, ook.

•  mail Alle drie vormen aan:

Veroudering en Community Services
1531 15e St., Ste. G900
Columbus, Indiana 47201-1302

Een vergrijzende en Community Services vertegenwoordiger zal u bellen om een ​​interview te plannen.

•  Woon de geplande interview, waardoor met u alle documenten of formulieren die u werd gevraagd om mee te nemen. Beantwoord alle vragen volledig en naar waarheid. Na je gesprek, wordt uw geval beoordeeld om te bepalen of plaatsing in een verpleeghuis is de beste optie voor uw situatie, of als u zich beter zou worden geserveerd thuis of op de gemeenschap gebaseerde diensten, zoals een begeleid wonen voorziening of volwassene dagcentrum.

•  Wacht tot de resultaten van uw PAS horen. Als je verblijf in een verpleeghuis ook al is de PAS bepaald dat was niet de beste optie, Medicaid zullen niet betalen voor uw eerste jaar van de diensten op de faciliteit.