Hoe kun je je kwalificeren voor Kentucky Medicaid voor Ouderen

Medicaid is een ziektekostenverzekering programma voor lage inkomens cliënten dat wordt gefinancierd door de federale staat en de regeringen van en wordt geëxploiteerd door staten. Mensen die 65 jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor Medicaid dekking in Kentucky, mits zij voldoen aan andere eisen, met inbegrip van een inkomensgrens die varieert afhankelijk van de bronnen van inkomsten. Medicaid dekt klinische en poliklinische medische diensten, langdurige residentiële zorg, in-home gezondheidszorg en diensten voor geestelijke gezondheid, hospice zorg, geneesmiddelen op recept en andere aan gezondheid gerelateerde kosten.

Instructies

•  Vul een Manilla map met de ondersteunende documentatie die je nodig hebt voor uw Medicaid toepassing, met inbegrip van door de staat uitgegeven identiteitskaart, rijbewijs of ander identiteitsbewijs, geboorteakte of een ander bewijs van staatsburgerschap of legale verblijfsstatus, zorgverzekeringen en kaarten en een bewijs van inkomen - van werkgelegenheid, kinderbijslag, sociale zekerheid of aanvullende Security Income uitkeringen en pensioenen - voor alle leden van uw huishouden.

•  Ga naar uw plaatselijke Kentucky kabinet voor Gezondheid en Gezin Diensten (CHFS) kantoor en invullen van een aanvraag voor Medicaid. De applicatie vraagt ​​om algemene informatie zoals uw volledige naam en adres, alsmede alle inkomsten en andere hulpmiddelen. Gebruik de zoekfunctie op de website van het kabinet om het dichtstbijzijnde kantoor te vinden (zie bronnen). Als u niet in staat om toe te passen in eigen persoon zijn, contact op met uw lokale kantoor om te vragen over andere regelingen. Geen online applicatie is beschikbaar vanaf mei 2010.

•  Vraag of u een "spenddown", die in feite een maandelijkse eigen risico dat moet worden voldaan voordat Medicaid dekking begint vereisen. Als u loon of andere inkomsten uit arbeid, kunt u in aanmerking komen voor Medicaid Works - een Medicaid-programma voor mensen die in dienst zijn - en kunnen niet naar een spenddown betalen.

•  Schrijf en mail of leveren een beroep brief aan uw lokale CHFS kantoor als u geweigerd Medicaid na uw aanvraag wordt beoordeeld. U moet een reactie met betrekking tot uw eerste aanvraag binnen 45 dagen na uw aanvraag datum ontvangen. Uw beroep brief moet worden ingediend binnen de termijn vermeld in uw ontkenning brief - meestal 10 dagen - en moet je volledige naam, geboortedatum en Sociale Zekerheid of Medicaid zaaknummer. De brief moet aangeven dat je "het aanvragen van een beroep" en leg uit waarom en moeten specifiek verwijzen naar de ontkenning brief.

•  Woon je beroep gehoor, het bijeenbrengen van alle ondersteunende documentatie. Dit zal variëren afhankelijk van de reden voor de weigering, maar het kan ook een bewijs van inkomen en medische dossiers. Dien uw documentatie aan de administratieve rechter. U krijgt een antwoord binnen 90 dagen na deze hoorzitting ontvangen. Als u geweigerd na de behandeling in hoger beroep, kunt u een civiele rechtszaak tegen CHFS bestand. CHFS niet helpen met dit proces, maar beveelt aan dat u overleggen met een advocaat als u overweegt dit.