Hoe kun je je kwalificeren voor een Medicaid Verpleeghuis

Bij het zoeken naar een verpleeghuis, is het belangrijk om te weten dat alleen maar omdat een verpleeghuis aanvaardt Medicare betekent niet dat het aanvaardt Medicaid. Als u een Medicaid ontvanger, zal je nodig hebt om uit te vinden welke het Medicaid gecertificeerd verpleeghuizen in uw staat zijn. Elke staat heeft zijn eigen Medicaid-programma. U moet contact opnemen met uw lokale Medicaid kantoor of Department of Health and Human Services om een ​​aanvraag te verkrijgen. In aanvulling op de kwalificatie voor Medicaid, moet u ook in aanmerking komen voor de specifieke verpleeghuis.

Instructies

•  Maak kennis met de fysieke vereisten. Je moet minstens 65 jaar oud, gehandicapt of blind voor Medicaid ziektekostenverzekering ontvangen.

•  Leer de inkomsten kwalificaties voor uw staat. U zult niet in staat zijn om bepaalde inkomensgrenzen die uniek zijn voor uw staat overschrijden. Bijvoorbeeld, kan een individu in Florida niet maken meer dan $ 1635 per maand. Dit geldt ook voor de inkomsten uit de sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid, pensioen, rente, dividenden en andere uitkeringen bronnen. Verpleeghuizen vereisen dat u het grootste deel van uw inkomen een bijdrage leveren aan het verpleeghuis kosten. U kunt een kleine hoeveelheid, meestal rond de $ 50 per maand, te houden voor persoonlijke uitgaven.

•  Beschikken niet meer dan de toegestane hoeveelheid van de activa. Een verpleeghuis bewoner kan niet meer dan $ 2000 in telbare activa. Dit geldt land. Een echtgenoot van het verpleeghuis ingezetene die nog steeds leeft in hun huis is toegestaan ​​om de helft van de gezamenlijke telbare activa van het echtpaar eigen tot $ 109.560 in 2010. De gezonde echtgenoot kan houden ook de eerste $ 21.912, zelfs als dat aantal de helft van de activa van het echtpaar overschrijdt . Het bedrag onder elk jaar veranderen op basis van inflatie.

•  Voltooi een Medicaid toepassing. U kunt zich aanmelden voor Medicaid door contact op te nemen met uw plaatselijke Medicaid kantoor. Ziekenhuizen en verpleeghuizen kan u ook helpen met de aanvraagprocedure. Zorg voor uw persoonlijke en financiële gegevens. Documentatie ter ondersteuning van uw inkomen en vermogen is vereist. Als je al in een verpleeghuis, is een maatschappelijk werker toegewezen aan toepassingen van de faciliteit te verwerken. Een follow-up interview is meestal nodig om de informatie op uw aanvraag te bevestigen.