Hoe krijgt men Heart Disease?

Hoe krijgt men Heart Disease?

Atherosclerose / Aderverkalking

Atherosclerose en arteriosclerose zijn beide aandoeningen die kunnen bijdragen aan hart-en vaatziekten. Atherosclerose ontstaat wanneer tandplak geconsumeerd vet hecht zich aan de bekleding van de bloedvaten. Na verloop van tijd, kan atherosclerose ontwikkelen tot aderverkalking. Arteriosclerose treedt op wanneer de plaque opgebouwd zozeer in de slagaders die beperkt het bloedstroom, waardoor een verhoogde bloeddruk. De stijging van de bloeddruk nadruk gelegd op de wanden van de slagaders, en ze beschadigen waardoor ze stijf en dik worden.

Diet and Exercise

Gebrek aan lichaamsbeweging en een slecht dieet en kunnen bijdragen aan hart-en vaatziekten en leiden tot obesitas. Volgens de American Heart Association, obesitas is een belangrijke risicofactor voor hart-en vaatziekten als gevolg van haar vermogen om de bloeddruk (resulterend in aderverkalking), alsmede bijdragen aan diabetes verhogen. Diabetes is een veel voorkomende oorzaak van hart-en vaatziekten. In feite, volgens de American Diabetes Association, twee van de drie mensen met diabetes sterven aan ofwel een hartaandoening of een beroerte.

Substance Abuse

Drugsmisbruik kan ook bijdragen aan hart-en vaatziekten. Alcohol, het roken van sigaretten en het gebruik van illegale drugs al kan het vermogen van de bloedsomloop goed te laten werken beïnvloeden. Dit gebeurt door het verhogen van de bloeddruk en de invoering van schadelijke stoffen aan de weefsels van het hart en de longen. Daarnaast kunnen stimulerende middelen zoals cocaïne en methamfetamine je hartslag (tachycardie), die ook verhoogt het risico van hart-en vaatziekten verhogen.

Spanning

Stress kan hart-en vaatziekten, zowel direct als indirect veroorzaken. Stress rechtstreeks van invloed op hart-en vaatziekten door het verhogen van uw bloeddruk. Indirect stress kan ertoe leiden dat u te veel te eten of stoppen met trainen, wat leidt tot zwaarlijvigheid. Degenen die te maken hebben met stress zijn ook meer kans om te beginnen met roken.