Hoe krijg ik een medische kaart in Illinois?

Hoe krijg ik een medische kaart in Illinois?

Illinois medische kaarten zijn verkrijgbaar met een laag inkomen of geen inkomen ouderen en gezinnen voor kinderen om te check-ups, school physicals en vaccinaties krijgen. Jonge alleenstaande moeders zijn in staat om medische kaarten te verkrijgen voor prenatale zorg. Illinois medische kaarten worden verstrekt door de overheid programma's via het kantoor van de Department of Human Services en zijn goed voor maximaal een jaar. Ontvangers moeten jaarlijks opnieuw toe te passen. Medische zorg en voorschriften worden verstrekt op weinig of geen kosten door het programma.

Instructies

•  kwalificeren als een kandidaat in aanmerking komt om deel te nemen en ontvangen medische hulp programma voordelen. Om te kwalificeren, moet u in een van deze categorieën vallen: blind, gehandicapt of ouder (65 jaar of ouder), het opvoeden van kinderen onder de leeftijd van 19, of zwanger. U moet ook voldoen aan de eisen inkomen, die variëren tussen de provincies in Illinois.

•  Zoek een lokale Illinois Department of Human Services (DHS) kantoor op basis van uw huidige postcode. Medewerkers zijn beschikbaar om u te helpen bij het begin van de sollicitatieprocedure. U kunt een aanvraag voor een medische kaart van de DHS-website ook.

•  Vul de applicatie en terug te sturen naar een lokale DHS kantoor. Directe instructies worden gegeven alleen in een noodsituatie, wat betekent dat de aanvrager is dakloos of heeft absoluut geen middel van contact. Echter, in niet-dringende gevallen de aanvrager wacht tot een zaak werknemer trekt de zaak voor herziening. De aanvrager wordt in kennis gesteld van de voortgang via de telefoon.

•  een afspraak plannen datum om geïnterviewd te worden door een geval werknemer bij DHS. Alle aanvragers moeten worden geïnterviewd in aanmerking te komen voor een uitkering. U wordt gevraagd vragen over het gezinsinkomen, budget, grootte van het gezin en werkstatus, en een bepaling zal worden gemaakt op basis van de toepassing en het interview.

•  Kijk voor correspondentie van DHS in de mail. Een officiële brief van het Department of Human Services zal u op de hoogte van de status van uw aanvraag. Als het wordt goedgekeurd, zal de brief die u een 800-nummer te geven om te bellen naar het opzetten van mailing voor de medische kaart. Je nodig hebt om een ​​persoonlijk identificatienummer (PIN) vast te stellen, en je moet voortdurend contact met een toegewezen geval werknemer bij aanvaarding behouden.