Hoe krijg ik een Afgebroken tand Vaste door de tandarts

Hoe krijg ik een Afgebroken tand Vaste door de tandarts

Als je een afgebroken tand, is het belangrijk voor u om te weten dat de tandarts heeft een paar verschillende manieren om hem vast te zetten, afhankelijk van de specifieke aard van de schade. Lees dit artikel om de verschillende manieren waarop een tandarts zou kunnen gebruiken om uw afgestoken tand te repareren leren.

Instructies

•  Uw tandarts zal waarschijnlijk willen X-ray van de getroffen tand (of tanden) om te bepalen precies hoe de tand werd afgebroken of beschadigd in de eerste plaats. (De manier waarop een tand werd afgestoken en de omvang van de schade zijn twee belangrijke factoren in de beslissing van de tandarts over precies hoe het te repareren.)

•  Als een tand nauwelijks is afgebroken, en als de röntgenstraling aan dat er geen significante wortelschade, een optie die de tandarts is gewoon vijl de tanden met bijzondere tandheelkunde indiening instrumenten.

•  Als de chip in uw tand is meer dan oppervlakkig, vijlen zijn mogelijk niet geschikt en de tandarts kan dan ook voor kiezen om de afgebroken tand te repareren op een andere manier. Specifiek kan de tandarts besluiten een fineer bevestigen aan de getroffen tand. De techniek die de tandarts gebruikt om het fineer op de hoogte blijven van de afgebroken tand heet bonding.

•  Soms is geen van deze opties is aangewezen. Als de tandarts bepaalt na het bekijken van uw tandheelkundige röntgenfoto's dat noch depot noch verlijmen een fineer aan de tand zou werken, zou een kroon het meest geschikte alternatief. Denk aan een kroon als een soort van tandheelkundige "cap" dat de tandarts plaatsen over de beschadigde tand om het afgestoken gebied te verbergen en te beschermen de tand van het krijgen verder beschadigd.

•  Als een afgebroken tand is onherstelbaar beschadigd, kan uw tandarts uiteindelijk moeten trekken en vervang de tand. Weet dan dat deze extractie optie is niet erg waarschijnlijk, maar het is soms noodzakelijk. Uw tandarts zal u laten weten zo snel mogelijk als dit verloop van de behandeling nodig zal zijn in het geval van uw afgebroken tand.

Hints

  • Natuurlijk, als het gaat om het krijgen van uw afgebroken tand door uw tandarts vast, het helpt als je het vertrouwen in uw tandarts opleiding, ervaring, besluitvorming vaardigheden, en het vermogen om tandheelkundige röntgenfoto's nauwkeurig te analyseren hebben.