Hoe Kies Medicatie voor Anemie

Hoe Kies Medicatie voor Anemie

Het kiezen van de juiste medicatie om uw anemie te behandelen, hangt vooral af van de vorm van bloedarmoede die je hebt, hoe ernstig het is en wat uw arts van mening is de beste behandeling. Ondanks de vele variaties van de behandeling beschikbaar is, zal uw arts waarschijnlijk beginnen met een zeer eenvoudige behandeling, tenzij de omstandigheden extreem zijn en ze reden om te geloven dat je leven in gevaar is. In dat geval zal zij een agressievere behandelingskuur selecteren.

Instructies

Selecteer Medicatie voor Anemie

•  Begin met supplementen. De meeste mensen die lijden aan anemie voedingsgerelateerde bloedarmoede, die met ijzer of vitamine B12 supplementen kunnen worden behandeld in de vorm van pillen of injecties. Als u hoge doses van elk type van supplement nodig hebben, hoewel, je zult een doktersrecept nodig.

•  Sta open voor het idee van meer invasieve medicamenteuze behandeling, met inbegrip van bloedplaatjes vervanging en antibiotica. Om het juiste type van de medicatie te selecteren, zal uw arts eerst het type bloedarmoede die je hebt en de oorzaak ervan te bepalen. Als dat eenmaal is gediagnosticeerd, kan de medicatie en de behandeling vervolgens worden geselecteerd.

•  Wees klaar voor een intensieve behandeling, zoals IV vloeistoffen, zuurstof of bloedtransfusies. Terwijl de meeste artsen uit de weg dit kan ernstige bloedarmoede (vooral als gevolg van het verlies van bloed) dit soort agressieve behandeling nodig hebben. Patiënten die moeten worden opgenomen in het ziekenhuis als gevolg van hun bloedarmoede symptomen zal waarschijnlijk moeten een (of alle) van deze behandelingen.

•  Praat met uw arts over synthetische Erytropoëtine (een hormoon geproduceerd door de nieren) of Vaatvernauwende (een geneesmiddel om de bloeddruk te verlagen). Deze twee geneesmiddelen helpen bestrijden anemie door een pauze om het lichaam in de productie van rode bloedcellen. Beide medicijnen worden alleen gebruikt in zeer specifieke gevallen, dus het is belangrijk dat uw arts bepaalt welke vorm van bloedarmoede die je hebt en vervolgens selecteert de juiste medicijnen om het te behandelen.

•  Informeren over medicijnen die het immuunsysteem onderdrukken. Bepaalde vormen van bloedarmoede vereisen dat u uw lichaam stoppen vechten productie van rode bloedcellen. Dit vereist zorgvuldige follow-up, vooral als een tweede ziekte aanwezig is. Immers, een onderdrukt immuunsysteem betekent dat uw lichaam zal meer worden blootgesteld aan ziekten en problemen.

Hints

  • Als onderdeel van uw behandeling voor bloedarmoede, kan uw arts u vragen op te geven bepaalde medicijnen die u momenteel neemt. Sommige geneesmiddelen interfereren met productie van rode bloedcellen en kan bloedarmoede veroorzaken indien genomen voor een lange periode van tijd.