Hoe kan stafylokok Oorzaak een longontsteking?

Initiële Infectie

Stafylokok infecties van de longen zijn vrij zeldzaam opzichte van de andere typen stafylokokkeninfectie. De oorzaak van bijna alle stafylokok infecties, met inbegrip van stafylokok longinfecties, is een bacterie genaamd Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus of S. aureus kan leven op de menselijke huid en in de neus, de vorming van wat zijn genoemd kolonies. Op zichzelf zijn deze kolonies geen infectie vertegenwoordigen. Besmetting vindt meestal plaats wanneer de huid is aangetast door verwonding, zoals een slijtage, snijden of branden, waardoor S. aureus een steunpunt in het lichaam. In een anders gezond lichaam, deze infecties vaak gering belang zijn en het lichaam kan gaan met de infectie zelf of met de hulp van antibiotica. Problemen, zoals S. aureus longinfecties, meestal ontstaan ​​die met instanties die anders gezonde niet.

Gecompromitteerd Systems

In sommige gevallen kan S. aureus in de bloedbaan terecht en veroorzaken aanzienlijke infectie. Dit type infectie het meest waarschijnlijk optreden in een ziekenhuis. Postoperatieve patiënten en patiënten met een ernstig aangetast immuunsysteem (patiënten met een auto-immuunziekte, bijvoorbeeld) lopen het grootste risico. Hun systemen zijn al aangetast en het minst in staat om effectief te monteren een afweer. Stafylokokbesmettingen van het bloed kan worden verkregen van katheters en IVs die de bacterie kan dragen in het lichaam en vormen een toegangspunt direct in de bloedbaan. Helaas, ziekenhuizen gastheer ook de meest resistente stammen van S. aureus, meestal Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA), waardoor behandeling moeilijk. Zodra de bacterie in de bloedbaan wordt overgedragen naar elk deel van het lichaam, waaronder de longen.

Staphylococcus Longontsteking

De meest voorkomende vorm van stafylokok longinfectie is Staphylococcus longontsteking. De symptomen zijn zwelling, ontsteking en vochtophoping in de longen. In ernstige gevallen kan het S. aureus pneumonie zelfs leiden tot de ontwikkeling van abcessen in de longen. Overwegend, die S. aureus pneumonie ontwikkelen al last van een eerder bestaande longaandoening of longschade, het verhogen van de gevoeligheid voor de infectie.