Hoe kan leiden tot hoge bloeddruk een hartaanval?

Hypertensie

Bijna een op de drie volwassenen in de Verenigde Staten heeft hoge bloeddruk, volgens de National Institutes of Health. Hoewel mensen de neiging om een ​​hoge bloeddruk te ontwikkelen als ze ouder worden, de leeftijd is niet de enige factor die mensen vatbaar zijn voor hart-en vaatziekten maakt. De meeste mensen hebben de neiging om een ​​hoge bloeddruk te lijden op een bepaald punt in hun leven. Echter, mensen die te zwaar zijn of die een familiegeschiedenis van hoge bloeddruk zijn een groter risico op hart- en vaatziekten. Terwijl bloeddruk gewoonlijk stijgt en daalt gedurende de dag, een persoon hoge bloeddruk als het verhoogde blijft in de tijd. In dat geval wordt een persoon gediagnosticeerd met hypertensie, die de medische term voor hoge bloeddruk.

Effecten van de bloeddruk op het Hart

Bloeddruk is eigenlijk de kracht van het bloed tegen de wanden van slagaders. Daarom kan een hoge bloeddruk veroorzaken de hartspier te hard werken. Dientengevolge, het hart klopt sneller en krachtiger, waardoor het risico op hartziekten en beroerte. Hoge bloeddruk kan veroorzaken hart meer pompen dan normaal volume bloed stollen de wanden van de bloedvaten, opnieuw verhogen het risico op hartziekten en beroerte. Aangezien de slagaders brengen zuurstofrijk bloed terug naar het hart, de vernauwing van bloedvaten beperkt de bloedstroom, waardoor een hartaanval. Wanneer het hart niet voldoende zuurstof, borstpijn, algemeen bekend als angina ontvangen, kan optreden. Hypertensie is de belangrijkste risicofactor voor congestief hartfalen (CHF), een aandoening waarbij de hartspier wordt verzwakt en daardoor niet in staat om voldoende bloed te pompen naar de andere organen in het lichaam.

Systolische / diastolische

Zowel de bovenste en onderste nummers in een bloeddruk lezing zijn belangrijk, maar voor mensen die ouder dan 50, systolische druk, hetgeen het bovenste getal wordt als hoog beschouwd als het boven 140. Hoge systolische druk is de meest voorkomende vorm van hoge bloeddruk beïnvloeden van middelbare leeftijd en oudere volwassenen. Ook al is een persoon die beschikt over een hoge systolische bloeddruk geen symptomen kunnen opmerken, kan de aandoening gevaarlijk zijn indien onbehandeld, omdat het het hart en de bloedvaten kunnen beschadigen. Ongecontroleerde hoge systolische druk kan leiden tot een hartaanval, beroerte, hartfalen en een aantal andere ernstige gezondheidsproblemen. Diastolische druk, het onderste getal in een bloeddruk lezen, is de kracht van het bloed in de slagaders als het hart zich ontspant tussen de beats. Hoe hoger de diastolische bloeddruk, hoe groter het risico op hartaanvallen en beroertes. Een diastolische bloeddruk te lezen boven de 90 wordt gezien als hoog.