Hoe kan ik zorg voor een verstandelijk gehandicapte volwassene met dementie?

Een rapport van 2007 door de Universiteit van Michigan beweerde dat maar liefst een op de zeven Amerikanen van 70 jaar of ouder (ongeveer 3,4 miljoen) hebben een vorm van dementie, met de meest voorkomende vorm, de ziekte van Alzheimer, waardoor tweederde van dat aantal. De prevalentie van dementie suggereert dat te weten hoe om te zorgen voor een volwassene met dementie is een relevante behoefte voor veel mensen.

Routine

Mensen met dementie hebben vaak niet meer weet hoe je eenvoudige taken uit te voeren, of zelfs dat ze al de opdracht hebt gedaan. Een routine kan dezelfde hersengebieden consequent worden gebruikt waaraan de verslechtering van neurologische paden soortgelijk aan die taak kunnen vertragen. Een routine kan ook verlichten een deel van de angst gevoeld door mensen met dementie, omdat het hen in staat stelt om beter te kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren.

Je hoeft niet zo programmatische dat, bijvoorbeeld, bent u ten dienste van de dezelfde items bij het diner elke dag te worden, maar je zou kunnen dineren op hetzelfde moment of eten in dezelfde ruimte. Hebben consistente tijden voor het uitvoeren van boodschappen en dagelijkse taken, en het schema bezoekers. In essentie, vasthouden aan wat de patiënt weet.

Eenvoud en geduld

Wanneer u praten met een volwassene met dementie, houden alles eenvoudig. Mensen met dementie kunnen moeite hebben onthouden van de betekenis van woorden, of ze kunnen moeite om betekenis van complexe syntax hebben. Gebruik korte, directe zinnen, en geef voldoende tijd voor hen om te reageren.

Eenvoud geldt ook voor taken, omdat mensen met dementie kan moeite om sequenties recht hebben. U mag worden gedwongen om de patiënt mee te versnellen voelen, vooral als je nog hoeveel hij gebruikt om te doen en te begrijpen, maar het zijn geduldig en nemen alles een stap op een moment kan daadwerkelijk helpen je geliefde om meer te bereiken.

Activiteiten

Mensen met dementie nodig hebben aandacht en zorg, maar ze moeten ook normaal en zo onafhankelijk is redelijk te voelen. Vergeet niet, ze hebben hun hele leven doorgebracht het verzorgen van zichzelf en over wat iedereen doet het doen. Werkzaamheden in de routine u vast te stellen dat de dementie patiënt geniet of die bekend zijn. Bijvoorbeeld, een picknick met familie of een spelletje spelen of een film kijken.

Veiligheid

Zorg ervoor dat de omgeving veilig is. Mensen met dementie meestal niet betekenen voor zichzelf of anderen pijn doen, maar het is niet ongewoon voor hen om dingen zoals laat een kachel of valt van de trap doen. Soms zijn ze gewoon niet het gevaar van een item of omstandigheid niet meer herkennen, dus je moet om ze te beschermen. Veegt het huis regelmatig voor items die letsel of iets dat niet op zijn plaats zou kunnen brengen, en verwijder alles wat zou kunnen breken. Laat nooit een volwassene met dementie alleen, vooral als ze al bekend om af te dwalen.