Hoe kan ik zien of een persoon volwassen ADHD

Hoewel ADHD is een vrij voorkomende diagnose bij kinderen, in de afgelopen jaren meer volwassenen zijn gediagnosticeerd met de stoornis. Het National Institute of Mental Health zegt dat 4,1 procent van de volwassenen 18-44 jaar hebben diagnosticeren symptomen van Attention Deficit Hyperactivity Disorder bij. Individuen met een geschiedenis van de aandoening vaak blijven symptomen als volwassenen. Volwassenen met ADHD vertonen vaak tekenen van impulsiviteit, agitatie en rusteloosheid, en ze kunnen problemen concentreren of het halen van deadlines vanwege uitstel hebben. Er zijn manieren om te documenteren en problemen die kunnen wijzen op ADHD aanwezig is te identificeren.

Instructies

•  Leer de symptomen van ADHD. Probeer te keren waar een gebrek aan concentratie en desorganisatie zijn duidelijk, of wanneer rusteloosheid en uitstel optreden te identificeren. Notice momenten waarop de persoon met ADHD heeft problemen krijgen om het werk op tijd, de voltooiing van het werk, het bijhouden van huishoudelijke taken of financiële verplichtingen; een volwassene met ADHD ook kunnen onderbreken en tussenbeide tijdens gesprekken.

•  Noteer zaken als dwangmatig of stress eten, verslaving aan stoffen, overmatig drinken of andere dwang activiteiten. Mensen met ADHD zijn geneigd om impulsief te handelen.

•  Probeer de trekker over problemen te identificeren en te elimineren. Neem dan klusjes of financiële verplichtingen, indien mogelijk te helpen een geliefde met ADHD, omdat deze soorten taken veroorzaken vaak een getroffen volwassene om uitstelgedrag of overweldigd voelen.

•  Help de dingen die in het dagelijks leven te organiseren, zoals schoenen in kasten of papieren en rekeningen. Het organiseren van dingen kunnen het leven te vereenvoudigen voor de persoon met ADHD en helpen afleiding, zoals het vinden van schoenen voor het werk te elimineren.

•  Moedig de persoon om hulp te zoeken als deze stappen niet helpen. Begin met een lichamelijk onderzoek naar een onderliggende lichamelijke problemen die onrust kunnen veroorzaken, zoals slaapstoornissen of verslaving te identificeren; veel ADHD-patiënten hebben dit soort problemen. Vraag een doorverwijzing naar een therapeut, adviseur, psycholoog of psychiater.

Hints

  • Probeer ondersteunend te zijn, en vergeet niet dat, terwijl de symptomen van ADHD kan irritant zijn of problemen veroorzaken, is er weinig dat gedaan kan worden zonder professionele begeleiding en ondersteuning.
  • Als uw dierbare heeft extreme symptomen van verslaving aan drugs, alcohol of een gevaar voor zichzelf of de mensen om hen heen, onmiddellijk te helpen.