Hoe kan ik zien of een persoon is een alcoholische

Hoe kan ik zien of een persoon is een alcoholische

Alcoholisme is een chronische aandoening gekenmerkt door aanhoudende, buitensporige en ongecontroleerde gebruik van alcohol, waardoor de geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Veel mensen die lijden aan alcoholisme zijn zich niet bewust dat ze een drankprobleem. Wat begint als een onschuldige sociale activiteit, langzaam blijkt een gewoonte te zijn en wordt al snel een niet te onderdrukken verslaving. Sommige mensen vertonen duidelijke symptomen van alcoholmisbruik en alcoholafhankelijkheid. Maar er zijn andere alcoholische personen die geen zichtbare tekenen van alcoholisme vertonen. Hier zijn een aantal waarschuwingssignalen om te helpen u te herkennen als een persoon is een alcoholist.

Instructies

•  Merk op hoe vaak hij alleen drinkt. Drinken met vrienden of collega's tijdens speciale gelegenheden meestal niet wijzen op een probleem. Maar als hij doet het merendeel van de tijd, vooral wanneer zijn alleen een teken van alcoholisme. U kunt zien hem alleen te drinken in een bar of hij kan het stiekem doen.

•  Let op haar tolerantie voor alcohol. Verhogen de tolerantie voor alcohol is een andere indicatie van een alcoholist individu. Overwerk, haar systeem niet meer reageren op een matige inname van alcohol, omdat ze wordt gebruikt om het drinken van het elke keer. Als gevolg hiervan verhoogt ze haar dosis wanneer ze drinkt, en doet het meer dan ze gebruikt om tot ze voelt zich bedwelmd - die slechts is haar bedoeling.

•  Let op hoe hij overwegen drinken als een onderdeel van zijn dagelijkse routine. Een alcoholist persoon zet vaak een planning voor zijn drank. Bijvoorbeeld, als hij bezoekt de bar of de slijterij dagelijks na het werk, kan dit een teken dat hij een alcoholprobleem heeft zijn. U zult merken hem het maken van excuses om maar een drankje.

•  Kijk hoe haar stemming verandert als haar drinken schema wordt belemmerd. Een alcoholist persoon ontwikkelt zich meestal een zeer sterk verlangen om te drinken, dat is buiten haar controle. Haar drang om te drinken is net zo sterk als haar drang om te eten wanneer ze honger heeft. Dus dat is waarom wanneer haar tijd om te drinken wordt verstoord, wordt ze vaak prikkelbaar en blijft op deze manier tot haar dwang is bevredigd.

•  Zoek uit hoe hij reageert als je in twijfel zijn drinken. Een alcoholist persoon reageert meestal op een negatieve manier wanneer je begint aan hem vragen over zijn drinken te vragen. Hij voortdurend ontkent of leugens over deze kwestie en nooit geconfronteerd met het feit dat hij drinkt te veel.

•  Monitor haar dagelijkse functies zonder alcohol. Een alcoholische persoon vindt het moeilijk om taken uit te voeren zonder dat ze geen alcohol. Ze beschouwt alcohol als haar energy drink, dat als ooit heeft ze er niets van te krijgen in een dag, zal het moeilijk voor haar om welke taak ze nodig had om te doen uitvoeren. Vaak kunnen ze uiteindelijk het houden van alcohol in onwaarschijnlijke plaatsen, zoals in haar kantoor, auto of thuis gewoon om ervoor te zorgen dat ze iets te drinken.

•  Houd goed in de gaten over hoe hij omgaat met de problemen van zijn leven. Als het gaat om zijn gezondheidsproblemen, een alcoholische persoon vaak niet in slaagt om voor zichzelf zorgen - zijn eetlust neemt af omdat zijn concentratie is meer gericht op het drinken en niets anders; en ook al heeft hij een bestaand gezondheidsprobleem, het zal niet stoppen met hem van het doen het helemaal. Zijn financiële en juridische kwesties worden bergafwaarts en - hij is altijd te laat bij het betalen van rekeningen en vaak verliest bijhouden waar zijn geld ging; en hij wordt meestal een fysieke bedreiging aan zijn familie en aan anderen te wijten aan zijn dronken en gewelddadig gedrag. Zijn werk kan in het gedrang komen als gevolg van zijn alcoholprobleem - gaat hij vaak te laat werken, werkt inefficiënt als gevolg van slechte concentratie en zelfs mist dagen van het werk, want hij is altijd te dronken om op te staan ​​en te bewegen.

•  Probeer om te zien of ze toont afleveringen van terugtrekking. Een persoon die lijdt aan ontwenningsverschijnselen is een sever teken van alcoholisme. Dit is een toestand waarin een persoon voelt zich ziek wanneer er geen alcohol in haar systeem - ze voelt zich vaak misselijk, zweten overvloedig, schudt veel en is voortdurend angstig. Ontwenningsverschijnselen zijn veel ernstiger dan alleen een gewone kater. Dergelijke symptomen zijn vaak gemanifesteerd eerste ding in de ochtend als ze wakker wordt en erger geworden door de dag. Deze symptomen ophouden te pas plaatsvinden wanneer ze drinkt weer.

Hints

  • Vroegtijdig ingrijpen is de beste manier om iemand ervan weerhouden een alcoholist. Probeer om openlijk te praten met uw familielid of vriend die in de berm van het zijn een alcohol verslaafde. Maak hem beseffen dat het niet te laat om het te bestrijden. Dit is een effectieve methode speciaal voor tieners.
  • Herstel van alcoholisme is een levenslange uitdaging. Maar als je er bent om een ​​alcoholische familielid of vriend te steunen, zal het makkelijker zijn voor haar om te gaan met het. Wetende dat iemand gelooft in haar zal helpen motiveren haar in steeds een beter mens.
  • Moedig uw alcoholische familielid of vriend om steungroepen te sluiten. Je mag hem niet overtuigen tijdens je eerste poging, maar niet stoppen met proberen. Laat hem weten dat je er altijd voor hem elke stap van de weg. Enkele van de bekende support groepen zijn de Anonieme Alcoholisten (AA), een groep die helpt alcoholische individuen leven een sober leven; Alateen, een groep die zich richt op het helpen van kinderen in de tienerleeftijd met alcoholproblemen; en Al-Anon, een groep die is gericht op het helpen van gezinnen en andere personen die worden getroffen door alcoholisme van een andere persoon.