Hoe kan ik zien als mijn gezichtsvermogen niet slecht?

Hoe kan ik zien als mijn gezichtsvermogen niet slecht?

Bepalen of gezichtsvermogen iemands slecht kan worden vastgesteld door verschillende methoden. De Snellen eye chart wordt vaak gebruikt voor de gezichtsscherpte testen. Er is ook een gemeenschappelijke grafiek testen mate van astigmatisme. Onscherpte, kan vermoeide ogen of zelfs gespannen ogen ook duiden op een probleem, maar in het algemeen, oog floaters doen er geen geven een slecht gezichtsvermogen.

Met behulp van de Snellen eye chart

Scherpte van het gezichtsvermogen wordt meestal getest met de Snellen eye chart. Deze grafiek bestaat uit verschillende letters gedrukt op een witte achtergrond. Om de kleinste lijn van letters een persoon kan lezen bepalen, de grafiek moet worden ingesteld op 20 meter afstand van de staande persoon. De persoon zal één oog bedekken en lees de kleinste letters kunnen maken. Een andere persoon die dichter bij de grafiek kunt controleren op juistheid. Het lezen van de correct aangewezen 20/20 lijn wordt beschouwd als normale visuele scherpte; iets met een verhouding van minder dan één, zoals 20/40, wordt niet beschouwd als normaal en de persoon kan nodig zijn om corrigerende lenzen dragen.

Astigmatisme

Astigmatisme is de aandoening waarbij één of beide ogen een onregelmatige vorm en moeite zich te concentreren een beeld kunnen hebben. Dit kan leiden tot onscherpte. Sommige mensen noemen deze aandoening stigmatism, ten onrechte het verlaten van de "a". Een goede manier om te testen voor deze gebruikmaakt van een astigmatisme grafiek. Meestal de grafiek is een set van parallelle lijnen in een cirkel. Aan het einde van elke set van parallelle lijnen een getal. Bekijk de grafiek met een oog gesloten en vervolgens de andere gericht op het midden van de kaart. De parallelle lijnen moeten even scherp en duidelijk worden weergegeven; Eventuele wazig enige mate van astigmatisme aanwezig zijn.

Bijziendheid en verziendheid

Soms zullen mensen een visie probleem vermoed dat als hun ogen beginnen te kwetsen of lijken vaak moe. Wanneer deze situaties zich voordoet kan dit aangeven de ogen werken te hard om zich te concentreren of zijn niet in staat om zich te concentreren op bepaalde afstanden. Als iemand alleen maar up-close objecten met een goede helderheid kan zien, kan deze persoon myopie of bijziendheid hebben. Soms hebben mensen met bijziendheid kan hoofdpijn krijgt of vermoeid voelen bij het uitvoeren van een activiteit die zicht in de verte gaat.

Daar staat tegenover dat mensen die goed kunnen zien in de verte, maar wazig zien van dichtbij wordt gezegd dat hypermetropie of verziendheid hebben. Meestal zijn deze mensen ervaren spanning of hoofdpijn bij het uitvoeren van werkzaamheden op een kortere afstand, zoals staren naar een computerscherm de hele dag.

Eye floaters

Sommige mensen zien onregelmatige zwarte vlekken die lijken te zweven in hun visie als ze kijken naar heldere objecten. Deze eye floaters wijzen niet slecht gezichtsvermogen, maar liever gewoon normale slijtage van het oog. Drijvers optreden wanneer de gelachtige glasvocht het oog vult breekt in kleine stukjes. Deze stukken soms zweven in de voorkant van het netvlies waar het oog is gericht, en weerspiegelt de schaduwen van de floaters 'terug uit in het gezichtsveld.

Het aantal floaters varieert van persoon tot persoon. In het algemeen worden zij beschouwd als niets meer dan een lichte ergernis.