Hoe kan ik muziek gebruiken om te helpen de ziekte van Alzheimer patiënten

Medische onderzoekers nog steeds niet uitleggen hoe muziek helpt Alzheimer-patiënten, maar studies wijzen erop dat het doet. Sommigen vinden dat de muziek vult de kop als magnetische resonantie beeldvorming, en stimuleert de hersenen. Of het kan zijn dat de muziek kan worden gekoppeld aan Ver geheugen. In ieder geval, muziek kalmeert vaak en ontspant Alzheimerpatiënten en vermindert de stress.

Instructies

•  Speel bekende stukken die op lange termijn herinneringen kan leiden. Herhaalde blootstelling aan favoriete muzikale selecties kunnen helpen hiaten in de synaptische activiteit te voorkomen en het versterken van de band tussen meerdere herinneringen die kunnen worden gekoppeld door middel van de muziek zelf.

•  Als de patiënt speelde een muziekinstrument, vraag dan een muzikant om dat instrument te spelen in haar bijzijn. Weten hoe je een muziekinstrument bespelen vereist een zekere wiskunde, en de relatie tussen de noten kan de patiënt van bepaalde denkprocessen en numerieke relaties herinneren.

•  Speel rustgevende of ontspannende muziek. Speel muziek die is te hard, schokkend of dissonante kan verwarren en desoriënteren de patiënt.

•  Vraag de patiënt om te slaan uit het ritme van de muziek op een kleine trommel. Dit zal hem helpen om de beat te identificeren, en om zijn concentratie te oefenen. Veel artsen vinden dat het ritme van invloed op het autonome zenuwstelsel en kunnen herinneringen en emoties viscerally stimuleren.

•  Vraag de patiënt om mee te zingen. Eenvoudige liederen zoals kinderliedjes of oude normen kan een patiënt naar de woorden bijna instinctief onthouden veroorzaken. Als de patiënt niet weet dat de woorden, moedig hem aan zijn eigen te maken.