Hoe kan ik gewicht te verliezen, terwijl het leven met astma?

Als je aan de late-night infomercials geloven, gewichtsverlies is net zo eenvoudig als popping een pil. Maar waar het gewichtsverlies komt van veranderingen in levensstijl met inbegrip van gezonde voeding en lichaamsbeweging. Als u astma, oefenen om gewicht te verliezen lijkt een onmogelijke taak. Maar er zijn manieren waarop u kunt de stappen die nodig zijn om gewicht te verliezen zijn te nemen zonder oplaaien astmasymptomen.

Waarom Afvallen

Niet alleen kunnen bepaalde vormen van lichaamsbeweging moeilijk zijn als u astma, sommige medicijnen (zoals kortdurende orale corticosteroïden) kan de honger te vergroten en leiden tot gewichtstoename. Ondanks de extra complicaties, kunt u gewicht te verliezen, terwijl het houden van uw symptomen van astma onder controle. En het verliezen van overtollige kilo's is de moeite waard. Niet alleen zal je er geweldig uit in een spijkerbroek te kijken, zul je je energie te stimuleren en beperken van het risico van vele chronische aandoeningen, waaronder hart-en vaatziekten en type 2 diabetes. Wat meer is, het verliezen van overtollige kilo's kan een positieve invloed op uw longfunctie hebben.

-Vriendelijke astma Exercise

Een actieve levensstijl is een noodzakelijk onderdeel voor gewichtsverlies. Om een ​​actieve levensstijl te hebben, is het belangrijk om je eigen triggers en beperkingen kennen. Als koude lucht triggers vaak symptomen van astma, dan kunt u uitsluiten dat hockey en andere koud weer sport. En mensen met een oefening geïnduceerde astma hebben vaak moeite met duursporten zoals lange afstand lopen en voetbal.

Veel cardio opties zijn goed geschikt voor mensen met astma. Kies sporten die kortere uitbarstingen van activiteit, zoals volleybal of honkbal te betrekken. En oefening in het comfort van uw eigen woonkamer - zoals het volgen van een oefening DVD of het lopen op een loopband - is ook een goede keuze. Je kunt je ademhaling te controleren en pauzes te nemen als dat nodig is. Zwemmen of aquarobics zijn ook goede keuzes.

Als je ervaart symptomen van astma, kunt u een pauze van cardio te nemen, maar nog steeds een goede workout. Probeer krachttraining of volg een yoga-dvd.

Zorg ervoor dat u uw arts te raadplegen voordat u met een nieuwe oefening routine te starten. Uw arts kan een inhalator te gebruiken voordat u gaat trainen raden. Afhankelijk van uw astma triggers, kunnen andere ziektes te voorkomen, zoals binnenshuis te oefenen op hoge pollen-telling dagen ook aan te raden zijn.

Gezond eten met astma

Om gewicht te verliezen, is er een eenvoudige regel die u moet volgen: meer calorieën verbranden (door middel van oefening en metabolisme) dan je eet. Er is geen noodzaak om te stikken neer krijtachtige smakende light dranken of kopen speciale voedingsmiddelen. Kiezen voor nutriënt-dichte voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, magere eiwitten en volkoren granen gewoon.

Terwijl de jury is nog steeds, is er enige discussie dat bepaalde voedingsmiddelen kan leiden tot astma-symptomen. Het goede nieuws is, verdachte voedingsmiddelen - zoals voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet en / of sodium-- zijn degenen die verstandig om te voorkomen dat wanneer je probeert om toch gewicht te verliezen zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om voedingsmiddelen die een allergische reactie te triggeren vermijden.