Hoe kan ik gewicht te verliezen als mijn medicatie is waardoor ik om gewicht te winnen?

Hoe kan ik gewicht te verliezen als mijn medicatie is waardoor ik om gewicht te winnen?

Voorgeschreven medicijnen die gewichtstoename veroorzaken omvatten antidepressiva, corticosteroïden, diabetische medicatie en anticonceptiepillen. Dr. Lawrence Cheskin, directeur van het Johns Hopkins Weight Management Center, zegt dat de medicatie-gerelateerde gewichtstoename is toegenomen als meer mensen nemen medicijnen om chronische aandoeningen te controleren. Verschillende geneesmiddelen, zoals corticosteroïden en anticonceptie, veroorzaakt het lichaam om water te behouden. Sommige gewichtstoename kan optreden omdat medicijnen verhogen de eetlust. Extra gewichtstoename kan uw risico op hoge bloeddruk, hoog cholesterol, artrose en cardiovasculaire conditie te verhogen. U kunt echter wel gewicht te verliezen met medische hulp, een aangepast dieet en lichaamsbeweging.

Instructies

•  Praat met uw arts over extra gewichtstoename. Ze kan u aanmoedigen om te stoppen met het nemen van medicatie, verlaag dan de dosering of over te schakelen naar een andere medicatie met minder bijwerkingen. Vrouwen die de pil kan de arts over andere vormen van anticonceptie te praten. Je arts kan controleren uw gewichtstoename voor een paar maanden om te zien of er wijzigingen zijn.

•  Zie een diëtist. Uw arts kan een diëtist die gespecialiseerd is in het creëren van maaltijd plannen voor mensen met gezondheidsproblemen raden. De diëtist kan bepaalde voedingsmiddelen die uw kansen op het behoud van vloeistoffen, zoals items met natrium te verhogen elimineren. Hij kan u ook adviseren te verminderen of geraffineerde suikers en teveel snacks elimineren.

•  Houd een eetdagboek om een nauwkeurige beoordeling van hoeveel calorieën u verbruikt krijgt. Schrijf alle voedingsmiddelen en dranken die worden verbruikt in de dag, met inbegrip van het aantal porties en calorieën omlaag. Onder meer snacks. U kunt een tablet of online dagboek gebruiken om uw informatie op te nemen.

•  Doe regelmatig aan lichaamsbeweging. Het krijgen van ten minste twee en een half uur bewegen per week helpt je gewicht te behouden en uw bloedglucose te verlagen. Praat met uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma, vooral als u hartproblemen of een hoge bloeddruk hebben. Het Amerikaanse National Institute on Aging en de Mayo Clinic hebben een reeks fitness-dvd's ontwikkeld voor mensen met gezondheidsproblemen. Wandelen, zwemmen en fietsen zijn activiteiten die mensen van alle fitness niveaus kunnen doen. Je arts kan een personal trainer die is geschikt voor mensen met gezondheidsproblemen raden. Personal trainers zullen uw hartslag en vitale functies om ervoor te zorgen dat je jezelf niet overdreven inspant.