Hoe kan ik een wortelkanaalbehandeling voorkomen

Een wortelkanaalbehandeling is vereist wanneer een holte mag blijven totdat de tand diep genoeg om de bacteriën te infecteren de wortel is doorgedrongen. Goede mondhygiëne is zeer belangrijk bij het voorkomen van wortelkanalen. Deze gids zal u voorzien van praktische suggesties die u kunt volgen om ervoor te zorgen dat uw tanden gezond te blijven voor de komende jaren.

Instructies

1 Maak een regelmatige routine van tandenpoetsen. De American Dental Association raadt aan twee keer per dag poetsen. Idealiter zou dit eenmaal in de ochtend en opnieuw voordat bed. Tandenpoetsen verwijdert tandplak en de geassocieerde bacteriën die kunnen leiden tot tandproblemen en, uiteindelijk, een wortelkanaalbehandeling.

•  Floss ten minste eenmaal per dag. Dagelijks flossen zal een ophoping van voedselresten tussen de tanden te voorkomen. Deze etensresten verwijderen zullen bacteriën te houden van de vestiging in en het veroorzaken holten te vormen tussen uw tanden.

•  Gebruik van een mondspoeling zal ook helpen bij het ​​voorkomen van holtes, die kan leiden tot wortelkanalen. Deze vloeistoffen kunnen diep tussen de tanden en in spleten waar uw tandenborstel niet kan bereiken. Bovendien, de meeste orale spoeling vloeistoffen hebben een resterende actie en kunnen bacteriën in toom te houden gedurende enkele uren na gebruik.

•  Bezoek uw tandarts regelmatig. Uw tandarts kan identificeren en herstel eventuele holtes voordat ze de rrot gracht stadium te bereiken - maar alleen als je plannen reguliere tandheelkundige examens. De meeste tandartsen raden het hebben van een controle en reiniging tweemaal per jaar.

•  Voor een vergoeding, kan uw tandarts de spleten in je tanden te vullen met een emaille-achtige stof die voorkomt dat bacteriën uit de vestiging in en het veroorzaken van holtes. Dit is echter geen vervanging voor het poetsen, flossen en routine tandheelkundige zorg.

Hints

  • Poets minstens tweemaal per dag uw tanden.
  • Keer flossen per dag.
  • Gebruik een mondspoeling elke keer je borstel.
  • Plan een tandheelkundig examen en reiniging tweemaal per jaar.
  • Wees voorzichtig bij het flossen. Verkeerd gedaan, flossen kan uw tandvlees beschadigen en leiden tot bloedingen en zwellingen. Als u niet zeker weet hoe te flossen, raadpleeg dan uw tandarts.