Hoe kan ik een schildklier test interpreteren

Je verliest of het verkrijgen van gewicht, zonder het wijzigen van uw dieet en wordt u moe bent of niet in staat om te slapen. Je hebt gemerkt een verandering in de textuur van je haar en huid, en je hoeft niet goed lijken te verteren van voedsel. Als u deze symptomen heeft en anderen, kan uw arts hebt krijg je een schildklier test om te bepalen of u een te traag of te snel werkende schildklier. Echter, de cijfers en letters die uw arts praat over zijn verwarrend, en het kan moeilijk zijn om de implicaties van de results.First te begrijpen, moet u begrijpen wat de schildklier is en wat ze controleert. De schildklier is een klein vlindervormige klier aan de basis van de keel. Het scheidt twee hormonen: triiodothyronine (T3) en thyroxine (T4). Deze hard-to-spreek hormonen regelen de snelheid van uw lichaamsfuncties-alles van je hartslag, temperatuur, de spijsvertering en de stofwisseling te hersenfunctie en ademhaling. U kan produceren te veel hormonen (hyperthyreoïdie) of te weinig (hypothyreoïdie), en uw symptomen zal variëren, afhankelijk van het type en de ernst. Uw arts kan besluiten om een ​​aantal verschillende schildklier tests uit te voeren, maar de meest voorkomende is de TSH (schildklier stimulerend hormoon) test.

Instructies

Inzicht TSH

•  TSH niet T3 of T4 te meten; meet het effect het hormoon vrijgegeven door de hypofyse de schildklier signaal meer hormonen ontladen. Daarom, hoe hoger het getal in het resultaat van je test, hoe lager uw schildklier functie.

•  Wanneer u uw testresultaten ontvangen, krijgt u een aantal te zien. Een normale TSH-test resultaat is tussen 0,3 en 3,0. Als uw resultaten vallen boven 3,0, wordt u hypothyreoïdie beschouwd, en als ze onder 0,3 vallen, hyperthyroid je bent. Deze normen veranderd in 2003, dus zorg ervoor dat uw arts op de hoogte is van de wijziging.

•  Als je hypothyreoïdie bent, zal uw arts waarschijnlijk voorschrijven een soort van synthetische schildklierhormoon zoals levothyroxine of een natuurlijke vervanging zoals Armour.

•  Hyperthyreoïdie vereist een verscheidenheid van benaderingen, waaronder anti-schildklier medicijnen of een operatie, afhankelijk van de situatie. Dit vraagt ​​om een ​​heldere communicatie tussen de arts en de patiënt. Wees niet bang om vragen te stellen of vragen om meer duidelijkheid.

Wat betekent het allemaal?

•  Als je TSH terugkomt hoog en u voorgeschreven vervanging hormoon, zult u waarschijnlijk beginnen om resultaten binnen een paar weken te zien. Echter, kan uw arts u een half jaar of meer het aanpassen van de dosering tot beste behandelen je. Gedurende deze tijd, verwacht frequent TSH testen en eventueel andere schildkliertests ook. Zodra de dosering is ingesteld, moet u per jaar minstens een keer te worden getest om de functie van uw schildklier te controleren.

•  Als je TSH laag is, zal u en uw arts beslissen over de beste vorm van behandeling voor u. Er zijn een aantal opties, afhankelijk van uw conditie, maar uw beste behandeling kan zijn om uit te schakelen of te verwijderen van de schildklier. In dat geval zal u hypothyreoïdie worden en zal worden voorgeschreven schildklierhormoon.

•  Als je TSH komt terug normaal, maar je nog steeds symptomen die overeenkomen met de ziekte van de schildklier, raadpleeg dan uw arts voor een gratis T3-test (normaal tussen 80-220) en vrij T4-test (normaal tussen 0,7-2,0). U kunt ook een antistoffen-test beschouwen als goed.

Hints

  • Goede communicatie tussen arts en patiënt is essentieel om de testresultaten volledig te begrijpen.
  • Je hebt het recht om uw resultaten te kennen. De meeste landen hebben wetten die u een back-up.
  • Wees niet bang om een ​​second opinion te krijgen als uw arts uw vragen niet beantwoordt.
  • Probeer niet om zelf te diagnosticeren en te behandelen. Schildklier ziekte kan levensbedreigend zijn en heeft aandacht nodig van een arts.