Hoe kan ik een rolstoel Manoeuvre

Hoe kan ik een rolstoel Manoeuvre

Rolstoelen zijn apparaten die helpen mensen met beperkte mobiliteit reizen van plaats naar plaats. Hoewel een verscheidenheid van gemotoriseerde opties zijn beschikbaar, handleiding (human powered) rolstoelen zijn nog steeds de meest voorkomende type rolstoel. Handstoelen kan worden gemanoeuvreerd door een verzorger, waarmee ze de patiënt gemakkelijker van de ene plaats naar de andere. Ze kunnen ook worden aangedreven door de patiënt indien hun toestand het toelaat, waardoor ze een grotere mate van onafhankelijkheid.

Instructies

Voor Zorgverleners

•  Positie patiënt in een rolstoel in een comfortabele, rechtop. Wielen van de stoel te vergrendelen als u de overdracht van de patiënt naar en van de stoel. De voetsteunen van de rolstoel moet ook worden gevouwen naar de zijkant, zodat ze uit de weg als de patiënt is het krijgen in de stoel.

•  Verplaats de voetsteunen terug naar de voorkant van de stoel en plaats de voeten van de patiënt in hen. Controleer de voetsteunen worden aangepast aan het juiste niveau voor de patiënt.

•  Grip handgrepen aan de achterzijde van de rolstoel vast en beginnen trekken of duwen rolstoel in de beoogde. Informeren altijd geduldig dat je op het punt om hem te bewegen zijn.

•  Vertraag bij het ​​naderen van bochten, zoals hoeken. Het nemen van een bocht te snel kan worden ongemakkelijk voor de patiënt.

•  Oefen de technieken voor het manoeuvreren van een rolstoel met een lege stoel voor het eerst, in het bijzonder moeilijke taken, zoals het navigeren stoepranden. Probeer nooit een manoeuvre voor de eerste keer met een patiënt.

Voor gebruikers

•  Plaats jezelf in een rolstoel in een comfortabele, rechtop. Uw voeten moeten worden geplaatst in de voorkant van je in de voetsteunen.

•  Pak de wielen van de stoel met beide handen vast en duw achteruit of vooruit te gaan in die richting. Je moet een goede instructie van een fysiotherapeut of andere medische professional te verkrijgen voordat u uw rolstoel navigeren door uzelf.

•  vertragen wanneer u een afslag of hoeken te benaderen. Het nemen van een bocht te scherp kan de rolstoel kantelen en kan leiden tot letsel.

•  Probeer niet om uw rolstoel duwen elke helling (dwz hellingen of heuvels) dat je niet genoeg voelen sterk voor. Vermijd ook omhoog of omlaag stoepranden zonder hulp, indien mogelijk.