Hoe kan ik een rolstoel bedienen

Je kan worden gedwongen om een ​​rolstoel te gebruiken voor de eerste keer na het ervaren van een blessure of betrokkenheid bij een ongeval. Met behulp van een rolstoel kan er eenvoudig, maar het kan eigenlijk neem je nogal wat tijd om te wennen aan het krijgen van rond in de rolstoel. Met een goede hoeveelheid van de praktijk, hoewel, met behulp van uw rolstoel kan gewoon een ander deel van je dagelijkse leven geworden. Bedienen van uw rolstoel kunnen ook zorgen voor een uitstekende bovenlichaam en cardiovasculaire training.

Instructies

•  Zorg ervoor dat de rolstoel is rust op een plat oppervlak voordat u probeert om in en uit de rolstoel te krijgen.

•  Stel de handrem voordat je in en uit de rolstoel. De handrem wordt op één zijde van de rolstoel en net boven het achterwiel. Om de handrem te stellen, ofwel trek of duw op de rem (afhankelijk van uw rolstoel).

•  Ga zitten juist in de rolstoel voordat u probeert om de rolstoel te bedienen. Zit rechtop in de rolstoel en dan plaats je voeten naar beneden op de voetsteunen. Rechtop zitten in de rolstoel zal maken het werken met de rolstoel makkelijker.

•  Verwijder de handrem en de grip van de bovenkant van de achterwielen (of de hoepels die gaan rond de wielen). Bij het grijpen van de wielen of velgen dienen duimen comfortabel rusten op de basis van de wielen of velgen.

•  Duw de wielen naar voren met je armen om vooruit te gaan in de rolstoel. Wanneer dit te doen, uit te breiden uw armen naar beneden zo ver ze kunnen gaan terwijl u op de wielen of velgen. Dan, laten gaan en greep het wiel weer op dezelfde manier zoals u in de vorige stap deed. Blijf dit doen om de rolstoel voort handmatig duwen.

•  Trek de wielen weer terug gaan in de rolstoel. Wanneer u de greep van de top van de achterwielen, zal je armen worden gebogen. Houd je armen gebogen en trek achteruit alsof je roeien. Het enige verschil is dat de duimen naar voren ipv zal wijzen naar de zijkanten. Trek zo ver als je kunt. Vervolgens opnieuw greep het stuur en herhaal deze beweging te blijven achteruit gaan.

•  Houd het linker wiel nog steeds door aangrijpend het en draai het rechter wiel om een bocht naar links te maken. Reverse dit te wenden tot uw rechterhand.

Hints

  • Ga langzaam bij het omhoog of omlaag elke helling gaan. Dit is vooral belangrijk als je een beginner bent als het gaat om het gebruik van een rolstoel. Zoek een vlakke ondergrond waar je kunt oefenen met uw rolstoel. Dit kan een basketbalveld of een grotere kamer in uw huis.
  • Vermijdt om elke stoepranden bij het bedienen van de rolstoel. De stoel kan kantelen, waardoor u te vallen en verwondt.