Hoe kan ik een Beleid & procedure voor het reinigen van een Zuig Machine Schrijf

Hoe kan ik een Beleid & procedure voor het reinigen van een Zuig Machine Schrijf

Het bijhouden van een zuig machine schoon is essentieel voor de gezondheid van een patiënt die afhankelijk is van één. Goed schoonmaken van de machine voorkomt bacteriën en andere verontreinigingen uit om in de machine, door het, in de patiënt. Door het hebben van een schriftelijk beleid over de frequentie en de verantwoordelijkheid voor het reinigen van de machine, en een duidelijke schriftelijke procedure over hoe de reiniging uit te voeren, is het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat het systeem schoon blijft en goed draait.

Instructies

•  Verzamel de aanwijzingen voor elk van de zuig- machines gebruikt in de installatie. Vergelijk het reinigen richtingen en beslissen over een frequentie voor elke reiniging taak. Deze omvatten het legen van de verzamelfles, spoelen of wassen van de verzamelfles en desinfecteren van de fles, leidingen, evenals geleverd door de buitenkant van de machine. Kies een frequentie voor elke taak. Bijvoorbeeld, indien een bedrijf raadt desinfecteren elke 4 dagen en nog elke 3 dagen, schrijft de procedure voor schoonmaak elke 3 dagen. Vergelijk ook de aanbevolen reinigingsoplossingen voor alle machines in gebruik. Als ze niet hetzelfde zijn, moet u wellicht een aparte reiniging procedure voor elke machine te schrijven.

2. Schrijf hier een procedure wordt beschreven hoe en hoe vaak de machines op uw site of faciliteit zal worden gereinigd. Dit moet ook het inspecteren van de onderdelen op slijtage of schade en het veranderen van de filters, indien van toepassing. Indien mogelijk, schrijf een procedure van toepassing is op alle machines. Als het verschil tussen de reinigingsprocedures te groot, schrijven meervoudige, elk duidelijk gelabeld met zuig- machines die ze toepassen.

•  Maak een checklist voor taken in verband met zuigmachine onderhoud. Onder meer dozen af ​​te controleren als elke taak wordt uitgevoerd, en een doos voor een personeelslid op de initiële nadat hij ze heeft voltooid. Een lijst van de dagen van de week langs de linkerkant van het papier en de taken over de bovenkant. Misschien wilt u in een andere kleur dan de minder frequente taken dagelijkse taken te markeren.

•  Wijs de medewerkers of verschuivingen die verantwoordelijk is voor het reinigen van de zuig machines zal zijn. Zorg ervoor dat elke persoon op de verschuiving wordt getraind door u, of door als toezichthouder die is opgeleid in de procedure. Zorg ervoor dat elke persoon begrijpt dat zij verantwoordelijk is voor het volgen van de procedure en de ondertekening van het logboek.

•  Sla de reiniging checklists en plaat beschrijven van de procedure op een veilige plaats, hetzij met papierwerk elke patiënt in zijn kamer, of in een bindmiddel op een centrale locatie, zodat het gemakkelijk is voor medewerkers om bij te houden schoonmaken informatie. Controleer de logboeken regelmatig de uitrusting te inspecteren om ervoor te zorgen dat het de juiste manier worden gereinigd, met name wanneer deze nieuwe procedure wordt uitgevoerd. Het is veel makkelijker om goede praktijken dan om slechte afleren leren.