Hoe kan ik de katoen uit een Q-Tip Stuck in My Ear Canal verwijderen?

Hoe kan ik de katoen uit een Q-Tip Stuck in My Ear Canal verwijderen?

De American Academy of Otolaryngology beveelt stopzetting van het gebruik van wattenstaafje swabs gebruikt voor het sonderen of het schoonmaken van je oren. Wattenstaafje swabs veroorzaken oorsmeer verstopping diep in uw gehoorgang en druk oorsmeer tegen het trommelvlies. Soms is het katoen uit het staafje kan komen te zitten in uw oor - dit kan eng zijn - en de katoen moet zo snel mogelijk worden verwijderd.

Een andere set van de ogen

Probeer niet om de katoen te verwijderen met een ander voorwerp. Laat iets anders niet plakken in uw gehoorgang. Alleen als je de katoenen duidelijk kunt zien in de spiegel en het kan trekken met je vingers - dan ga je gang en trek hem uit. Met de lastige positie van onze gehoorgangen - een ander paar ogen zou het beste zijn. Als je kunt, moet iemand terug te trekken op je oorlel en proberen om de katoen in de gehoorgang te zien. Dit moet gebeuren in een goed verlichte kamer. Als de andere persoon het hele stuk van katoen kan zien en kan het eruit trekken met haar vingers, ga dan verder. Sta niet toe dat een andere persoon om een ​​object te gebruiken om te proberen en verwijder de katoen uit uw oor. Als de katoen dieper wordt geduwd in uw gehoorgang, het kan ernstige pijn, permanent gehoorverlies en ernstige duizeligheid veroorzaken. Deze andere set van de ogen helpt u bepalen hoe diep de katoen is in uw gehoorgang.

Het smeren

Als u een arts niet kan zien en willen proberen jezelf te verwijderen van de katoen, smering is uw beste weddenschap. Wanneer katoen nat wordt, het verschrompelt. Gebruik olijfolie of babyolie te nat en smeer het katoen en de gehoorgang. Plaats vier tot vijf druppels kamertemperatuur olie in je oor, en dan snel kantel je oor naar beneden richting de gootsteen - wilt u misschien een tissue handig om de vangst van de overtollige olie druipt eruit hebben. Houd uw oor naar beneden gericht voor twee tot drie minuten, en herhaal dan de druppels. De combinatie van de zwaartekracht en de smering moeten de katoen te brengen uit uw gehoorgang.

Als je buisjes in je oren of een gat in je trommelvlies, gebruik geen olie - neem dan onmiddellijk contact op met uw arts.

Zoek professionele hulp

Als je begint aan een oorpijn, ernstige pijn, duizeligheid of verlies van het gehoor snel na de katoen vast komt te zitten in het oor krijgt, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Een dringende zorg faciliteit is uitgerust om het katoen snel en veilig verwijderen van uw gehoorgang. Er is waarschijnlijk geen behoefte om te bezoeken een meldkamer tenzij uw arts u dat doet. Physician verwijdering is de beste optie. Uw arts kan ervoor zorgen dat alle van de katoen wordt verwijderd en controleren of er geen inwendige schade.