Hoe je zon schade aan de huid verminderen

Schade door de zon leidt tot droge huid, vroegtijdige rimpels, huidkanker en andere problemen. Kleurtje en zonnebrand zijn zichtbare voorbeelden van de schade door de zon; er is niet zoiets als een gezond kleurtje. De frequentere de blootstelling aan de zon en het oudere leeftijd dat de blootstelling begonnen, hoe groter de kans op huidproblemen tegen schade zon latere leeftijd.

Instructies

•  Time je buiten werken en spelen de sterkste zon te vermijden. De zon het sterkst is in het midden van de dag, 10:00-04:00 Heeft buiten het werk en andere activiteiten voor deze periode de sterkste zon te vermijden.

•  Breng een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 15 elke keer als je naar buiten gaat, zelfs als de zon schijnt niet sterk. Zet tal van zonnebrandmiddelen op alle huid die is blootgesteld aan de zon en wrijf het in uw huid goed. Opnieuw toe te passen om het uur als je zweten of zwemmen.

•  Cover-up zo veel van uw huid mogelijk om het te beschermen tegen beschadiging door de zon. Draag een brede rand hoed, zonnebril en loszittende, lichtgewicht lange mouwen shirts en lange broek.

•  Wees blij met je huid wat kleur het is. Of je tan in het natuurlijke zonlicht of bij een zonnestudio, bent u nog steeds blootstelling van uw huid aan dezelfde schadelijke stralen, dus het looien indien mogelijk te vermijden.

•  Bevochtig je huid na blootstelling aan de zon te helpen compenseren een deel van de schade. Het is ook een goed idee om uw huid dagelijks te hydrateren voor het slapengaan om alle incidentele blootstelling aan de zon je huid gedurende de dag ontvangt compenseren.