Hoe je T-cel test resultaten te interpreteren

Hoe je T-cel test resultaten te interpreteren

Aids is een ziekte die aanvallen en veel van de cellen, de zogenaamde T-cellen of CD4-cellen die deel uitmaken van het immuunsysteem van het lichaam vernietigt. De arts zal in het algemeen om de paar maanden bestel een T-cel-test om te zien hoe je immuunsysteem steunt onder de aanval van het virus. Het is belangrijk om te weten hoe de resultaten te interpreteren, zodat je niet al te optimistisch of onnodig van streek door wat de cijfers laten geworden. Lees verder om te leren hoe je de T-cel resultaten te interpreteren.

Instructies

•  Meer informatie over de T-cellen. The Body website heeft een grote pagina te gaan waarop de waarde van T-cellen en wat er gebeurt als ze besmet raken met HIV. Zie de bronnen hieronder voor een link.

•  Maak uzelf vertrouwd met de fasen van de ziekte HIV en leren om T-cel testen interpreteren. Zo wordt iedere seropositief persoon die een T-cel telling van meer dan 500 en gezond beschouwd asymptomatisch. Iedereen met een aantal T-cellen tussen de 200-499 of waarvan de T-cel-telling is dan 200, maar heeft geen opportunistische infecties wordt gezegd dat het ARC (AIDS-gerelateerde complex) en iedereen van wie de T-cellen zijn lager dan 200 en die hebben gehad had ten minste een opportunistische infectie wordt gezegd dat het de volledige klap AIDS hebben.

•  Vermijd het gevoel te ontmoedigd als uw T-cell count is laag. T-cell testresultaten vaak stuiteren van hoog naar laag en weer terug als gevolg van factoren zoals voeding, niveau van uitputting, gebruik van alcohol of recreatieve drugs en recente ziekten. Hoewel uw HIV-ziekte wordt opgevoerd op basis van de slechtste T-cel test telling die u ontvangt, is het belangrijk om te onthouden dat het starten van de behandeling of gewoon om een ​​paar extra uren rust kunt uw T-cellen een grote impuls te geven.

•  krijg je een kopie van alle lab resultaten, zodat u ze kunt studeren op uw gemak.

•  Vraag uw arts om een medische taal die u niet begrijpt uit te leggen. Wanneer je denkt dat je begint om het te krijgen, herhaal de boodschap terug en vragen of je goed hebt begrepen. Indien niet, dient de arts het opnieuw leggen. Wees niet beschaamd om een ​​aantal vragen te stellen. Immers, het is de taak van de arts om effectief te communiceren met u, niet jouw taak om te strijden om een ​​bos van medisch jargon te begrijpen.

•  krijg je een second opinion als u nog onbeantwoorde vragen over uw T-cell count of enig ander aspect van uw gezondheidstoestand.

Hints

  • T-cel test slechts één manier om de gezondheid van een persoon met HIV. Andere mogelijkheden omvatten het uitvoeren viral load test het controleren van de hoeveelheid virus in het systeem en controle symptomen zoals opportunistische infecties, nachtelijk zweten en verwarring.
  • Hoewel het belangrijk is om uw T-cell count kennen en in staat zijn om deze nauwkeurig te interpreteren, een laag aantal T-cel is niet een automatisch doodvonnis. Mensen met aids hebben overleefd al jaren met T-cel-tellingen van tien of hieronder. Een paar mensen zelfs een grap uit het benoemen van hun resterende T-cellen.
  • Als je test hiv-positief, kunt u nog steeds passeren het virus naar andere mensen, ongeacht wat uw huidige telling T-cel. Oefen onthouding of veilig vrijen en zorg ervoor dat iedereen die in contact komt met uw lichaamsvloeistoffen draagt ​​beschermende kleding zoals handschoenen.