Hoe je rotte tanden Fix

Vroege tandbederf heeft geen symptomen. Dus zonder regelmatige afspraken met de tandarts, mag u niet in de gaten tandbederf totdat het de zachte mid-laag van je tanden, dat is tussen het glazuur en pulp, ook wel bekend als het dentine bereikt. Zodra het verval van de pulp, gelegen in het midden van uw tand bereikt, kunt u beperkte mogelijkheden hebben. Of uw tandbederf is in een vroeg stadium, in de richting van het dentine of op de zenuw gevuld pulp, zijn er manieren om uw rotte tanden te repareren.

Instructies

Fix rotte tanden

•  Gebruik vullingen. Uw ervaren cosmetisch tandarts kan je rotte tanden vullen met tand-gekleurde of witte vullingen. De tandkleurig vullingen zijn een veilig alternatief voor de zilveren amalgaam vullingen die zijn gebruikt in het verleden. De witte vullingen zijn gemaakt van composiet en zijn afgestemd op de kleur van uw natuurlijke tanden, dus je vullingen zijn onzichtbaar. De kosten van een tand-gekleurde vulling is ongeveer $ 150 tot $ 200 per tand.

•  Probeer inlays. Als je rotte tanden zijn versleten of beschadigd zijn binnen de ingesprongen top oppervlakken of knobbels van uw tand, kan uw tandarts een inlay plaatsing gebruiken. De inlay is gemaakt met tand-gekleurd, duurzaam porselein. Bij uw eerste bezoek, zal uw tandarts een indruk van uw tand te maken. Daarnaast zal je een tijdelijke inlay die over je rotte tand zal worden geplaatst terwijl u wacht op de indruk om terug te keren uit de tandtechnisch laboratorium ontvangt. Tijdens uw tweede bezoek, zal de tijdelijke inlay worden verwijderd. De permanente inlay, die werd opgericht om specifiek overeenkomen met uw tanden, zal gebonden worden over je rotte tand. Gemiddeld kan inlays kost $ 900. Echter, zij over het algemeen de kosten van $ 650 tot $ 1200.

•  Plaats onlays op je rotte tanden. Onlays, die zijn gemaakt van tanden gekleurd materiaal, worden gebruikt om tandbederf soms van één of meer van knobbels behandelen. Bij uw eerste tandarts bezoek, krijgt u een indruk van je rotte tand hebben. Ook zal een tijdelijke onlay via tand worden. Zodra uw vaste opleg is terug van het tandtechnisch laboratorium, zal u terug voor een volgend bezoek. Uw tijdelijke onlay zal worden verwijderd en uw permanente één zal worden gebonden op je rotte tand. De kosten van onlays, zoals bij inlays, kan variëren tussen de $ 650 tot $ 1200.

•  Haal je rotte tand. Zodra het verval van de pulp van uw tand bereikt, kunt u uw trekken van tanden, volgens Oral B. Als uw verval ernstig is en je tand moet worden verwijderd, moet u wellicht de ontbrekende tand te vervangen door een andere tandheelkundige optie genaamd een tandheelkundige brug. Dit is dus de aangrenzende tanden niet verschuiven en betekenen dat je beet.

Hints

  • Inlay kan gevoelige tanden en verlies te voorkomen. Bovendien kunnen ze de tanden versterken met ongeveer 75 procent en voor 30 jaar of langer, volgens DocShop.
  • Met inlays en onlays, kan er enige gevoeligheid op het behandelde gebied.