Hoe je Multiple Sclerose symptomen te herkennen

Hoe je Multiple Sclerose symptomen te herkennen

Multiple sclerose is een auto-immuunziekte uitvoeren van het centrale zenuwstelsel. Om redenen vooralsnog onverklaard, bepaalde afweercellen vallen de beschermlaag rond de zenuwen genaamd myeline. De zenuwen vervolgens ontstoken produceren een aantal verschillende symptomen, afhankelijk van de plaats in de hersenen of ruggengraat van de gedemyeliniseerde zenuwen.

Instructies

Erken Primaire symptomen van Multiple Sclerose

•  begrijpen dat de primaire symptomen van multiple sclerose worden veroorzaakt door demyelinisatie van zenuwen, waardoor de ontsteking en mogelijk verlies van functioneren in deze zenuwen.

•  Weet dat neuritis optica (ON) is veruit de meest voorkomende vorm van exacerbatie voor patiënten met multiple sclerose. In ON, raakt de oogzenuw ontstoken van demyelinisatie en kan ingrijpende veranderingen in het gezichtsvermogen, waaronder het verlies van het gezichtsvermogen in het aangedane oog als oogpijn en grote stukken van gezichtsverlies veroorzaken. ON is meestal eenzijdig, het uitvoeren van slechts één oogzenuw tegelijk.

•  Erken moeite met lopen of frequent struikelen als potentiële symptoom van MS. Patiënten met MS kunnen gevoelloosheid en zelfs verlamming ervaren een kant van het lichaam of de benen of armen, afhankelijk van of het ruggenmerg of de zenuwen in de hersenen worden uitgevoerd door demyelinisatie.

4 Let als de patiënt balans problemen of ervaringen vertigo. Deze, evenals verlies van coördinatie, kan de aanwezigheid van MS geven.

•  Vind dat het meest gevoeld symptoom van MS is vermoeidheid. In tegenstelling tot gewone uitputting van de fysieke activiteit, MS vermoeidheid is een diepe lichamelijke en zelfs mentale uitputting die niet wordt verlicht door slaap of rust.

Erken secundaire symptomen van Multiple Sclerose

•  Realiseer je dat de demyelinisatie van de zenuwen kan leiden tot bijkomende symptomen niet direct gerelateerd aan de ontsteking.

•  Vind dat frequente urineweginfecties of blaasontstekingen kan duiden op een gebied van demyelinisatie geschiedt de spieren die de blaasfunctie te controleren.

Hints

  • Snelle behandeling van acute ontstekingen of exacerbaties bij patiënten met multiple sclerose is aangetoond dat de permanente schade veroorzaakt door demyelinisatie van de zenuw verminderen. Roep onmiddellijk medische hulp als u symptomen van multiple sclerose te ervaren.
  • Depressie is een gemeenschappelijk tertiair symptoom van Multiple Sclerose, vaak veroorzaakt door medicijnen die worden gebruikt om de ziekte te behandelen. Neem contact op met uw arts welke geneesmiddelen of therapeutische behandeling te zoeken als je voelt dat je lijdt aan de symptomen van depressie.