Hoe je LDL cholesterol controle

LDL of low-density lipoproteïne, helpt cholesterol transport van en naar de cellen in het lichaam. LDL-cholesterol wordt gecombineerd met andere stoffen aan plaque afzettingen op de vaatwanden te vormen. Dit veroorzaakt een vernauwing en verharding van de slagaders, genaamd atherosclerose. Volgens de American Heart Association, atherosclerose verhoogt het risico op een hartaanval en beroerte. Daarom wordt LDL de "slechte" cholesterol. Weten hoe je LDL-cholesterol onder controle zal uw risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk verminderen.

Instructies

•  Bezoek uw arts en uw cholesterolgehalte door het ondergaan van een vasten bloedonderzoek. U moet gaan zonder drinken of eten voor negen tot 12 uur voorafgaand aan de test. Dit bloedonderzoek zal u voorzien van informatie over uw totale cholesterol, LDL-cholesterol, HDL-cholesterol en triglyceriden.

•  Gebruik de resultaten van uw cholesterol test om te bepalen of uw huidige LDL-cholesterol te hoog is. In de meeste gevallen, LDL niveaus lager dan 130 mg / dL aanvaardbaar. Echter, kan uw arts overwegen een niveau van 130 mg / dL te hoog als u een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. U kunt ook een online calculator gebruiken om de berekeningen (zie bronnen) uit te voeren.

•  Stop met roken om de controle LDL-cholesterol helpen. Roken van sigaretten schade bloedvatwanden, waardoor ze kwetsbaarder voor vetafzetting. Roken verlaagt ook het niveau van HDL, de "goede" cholesterol, volgens de Mayo Clinic.

•  Eet een evenwichtig dieet rijk aan volle granen, groenten en fruit. Vermijd overmatige consumptie van volvette zuivelproducten, rood vlees en andere voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten en transvetten. Sommige vissen, vooral die hoog in omega-3 vetzuren zijn gezonde alternatieven voor rood vlees.

•  Denk aan aanvulling van uw dieet met artisjok, gerst, knoflook, haverzemelen, beta-sitosterol en blonde psyllium. De Mayo Clinic stelt dat deze voedingsmiddelen en supplementen kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen.

•  Beweeg regelmatig om gewicht te verliezen, om uw niveaus van HDL te verhogen en uw LDL-cholesterol te verlagen. Obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging zowel het risico van hoge cholesterol.

•  De controle van uw bloedsuikerspiegel als u diabetes door het nemen van elke voorgeschreven medicatie en het beheer van uw dieet zijn. De American Diabetes Association waarschuwt dat enig bewijs toont een verband tussen slecht gecontroleerde bloedglucose en een hoog LDL-cholesterol.

•  Neem de medicijnen om LDL-cholesterol te beheersen als levensstijl veranderingen zijn niet voldoende om je te verlagen. Gemeenschappelijke cholesterol medicijnen omvatten statines, gal-zuurbindend harsen, cholesterolabsorptieremmers en geneesmiddelen die een combinatie van statine en cholesterolabsorptieremmer bevatten.

•  Laat uw cholesterolgehalte gecontroleerd om de vijf jaar, of eerder als u bepaalde risicofactoren voor hoge cholesterol, zoals een familiegeschiedenis van de aandoening of diabetes.