Hoe je iemand in Counseling Get

Hoe je iemand in Counseling Get

Het helpen van iemand te krijgen in begeleiding is niet gemakkelijk, maar het is de moeite waard als je van die persoon enige bron van emotionele steun te lang zijn geweest. Of uw vriend of familielid is in crisis, in een slechte relatie of het misbruiken van drugs of alcohol, het vinden van een manier om het onderwerp zorgvuldig te snijden, het verkrijgen van een goede doorverwijzing en het verzorgen van praktische zaken zal de overgang makkelijker te maken. Vergeet niet - niemand wil het gevoel dat er iets mis is met hen, dus altijd meelevend en nooit veroordelend zijn.

Benader het onderwerp voorzichtig

Mensen kunnen begeleiding vrezen voor een aantal redenen, zegt klinisch psycholoog Julia Becker, in het artikel "Hoe overtuig je iemand anders die ze nodig Counseling?" op de Candid Counselor website. Zij kunnen het gevoel dat de therapie is alleen voor "gekke" mensen of dat het een schande zou zijn om toe te geven die hulp nodig hebben. Sommige mensen zijn niet zelfbewust genoeg om te beseffen dat ze een ernstig probleem waarvoor ze professionele hulp nodig. Als u het probleem ook direct te benaderen, kan de andere persoon defensief geworden of weigeren een probleem bestaat. Bieden nooit advies, maar eerder proberen om een ​​alliantie met de persoon te ontwikkelen, zodat je kunt zijn in een positie om hen te helpen. Bijvoorbeeld iets te zeggen als: "Ik ken iemand die door een moeilijke tijd na haar scheiding ging. Counseling haar echt geholpen."

Luister voor een Klacht

Als u al schouders de last van iemands emotionele nood voor een tijdje, luister voor een klacht die je niet kunt helpen, stelt klinisch psycholoog Sophie Henshaw, in het artikel, "Hoe kan ik een vriend te zien krijgen een Therapeut" op de Psych Central website. Als je beste vriend praat over huiselijk geweld in het huis, commentaar dat het iets verder dan wat je voelt dat je kunt helpen, maar dat je iemand die zou kunnen zijn in een positie om een ​​extern perspectief te bieden kennen. Als je depressief neef zegt dat ze is gestopt met het betalen van de rekeningen, vertel haar dat jij een raadsman die anderen heeft geholpen om hun leven weer op de rails. Op dit punt, je doel is om het idee dat de persoon die hulp nodig hebben die je niet kan bieden introduceren. Ook realiseren dat als iemand een ernstig probleem (bijvoorbeeld alcoholisme) en is bestand tegen begeleiding, kan het nodig zijn om professionele begeleiding over hoe verder te gaan zoeken.

Zoek de juiste Counselor

Het is niet genoeg om te suggereren iemand gaan voor begeleiding - u klaar met informatie en een doorverwijzing naar verstrekken moeten ze bereid zijn om naar te zijn. Afhankelijk van de situatie, kunt u naar een psycholoog, maatschappelijk werker, huwelijk en gezin therapeut te vinden. Counseling kan ook individueel plaatsvinden, als een familie, paar of in een groep. Kijk voor een professional met ervaring het behandelen van de specifieke kwestie die problemen veroorzaakt en gaan met de persoon die je het gevoel de meest comfortabele, zoals beschreven in het Helpguide artikel, "Het vinden van een therapeut die u kan helpen genezen." Het helpen van iemand te krijgen in het adviseren betekent het nemen van die eerste stappen naar de legwork ze waarschijnlijk niet zelf doen.

Geldzaken

Niet iedereen heeft de financiële middelen om in counseling. Als financiële belemmeringen zijn bedrijf iemand terug, kijken naar low cost opties zoals therapeuten die bieden glijdende schaal betaling plannen waar de patiënt betaalt alleen wat ze zich kunnen veroorloven. Andere goede opties zijn communautaire agentschappen of geestelijke gezondheidszorg klinieken die korting op de tarieven kunnen aanbieden. Tot slot, stagiaires in opleiding zijn een goede bron van goedkope therapie en ze zijn vaak enthousiast en bereid om nieuwe klanten te nemen met verse perspectieven op hoe om te helpen. Gebrek aan verzekering moet een struikelblok in de richting van het verkrijgen van de therapie niet - dus zorg ervoor dat alle mogelijkheden voor de persoon die u probeert te helpen onderzoeken.