Hoe je iemand die lijdt aan een anafylactische shock Help

Hoe je iemand die lijdt aan een anafylactische shock Help

Anafylactische shock is een levensbedreigende medische aandoening waarbij een ernstige allergische reactie van de luchtwegen en de longen nood, die uiteindelijk kan leiden tot de dood kan veroorzaken. Door te weten hoe je iemand die lijdt aan een anafylactische shock te helpen, kunt u in staat om een ​​leven te redden.

Instructies

•  Herken de vroege symptomen van een anafylactische shock, om iemand die lijdt aan een aanval te helpen. Deze symptomen, die meestal verschijnen binnen de eerste paar minuten na inname van het allergeen, kan een plotselinge daling van de bloeddruk onder die duizeligheid of flauwvallen, een tintelend gevoel in de mond of op de lippen, zwelling van de huid, netelroos en vallen in en uit het bewustzijn. Bovendien kunnen gastro-intestinale klachten optreden binnen het uur, gekenmerkt door braken, diarree en buikkrampen.

•  Identificeer het allergeen dat wordt veroorzaakt door de aanval om iemand die lijdt aan een anafylactische shock te helpen. De meest voorkomende triggers voor anafylactische shock zijn onder meer het eten van pinda's of schelpdieren, of wordt gestoken door een bij, wesp of horzel. Door het verzamelen van zoveel mogelijk informatie over de persoon die lijdt aan een anafylactische shock, zult u in staat om dringende medische technici te helpen bij hun aankomst op het toneel.

•  Oproep voor hulp zo snel mogelijk, zelfs als de symptomen lijken te verminderen of verdwijnen na een paar minuten. Anafylactische shock komt vaak in twee golven, die bekend staat als een bifasische reactie, die vaak te verleiden de lijder in het denken dat de schok weg gaat. Het is beter om 911 te bellen voor een vals alarm dan om iemands leven in gevaar brengen door te aarzelen.

•  Help iemand die lijdt aan een anafylactische shock door uit te zoeken of er iemand in de omgeving weet hoe reanimatie (CPR) uitvoeren. Anafylactische shock kan leiden tot respiratoire en longlijden, waardoor de luchtwegen vernauwen en het hart te stoppen. Het is belangrijk om te beademen technieken, zoals mond-op-mondbeademing en hartmassage toe te passen, terwijl u wacht voor dringende medische hulp aan te komen.

•  Noodhulp technici zodra ze aankomen op het toneel. Geef ze zoveel mogelijk informatie, zodat er minder tijd wordt besteed aan het proberen om een ​​juiste diagnose te krijgen. Vergeet niet dat als het gaat om een ​​anafylactische shock, elke seconde telt.

Hints

  • Als je denkt dat iemand lijdt aan een anafylactische shock, check zijn polsen en enkels voor een medische alert armband, die de toestand en het allergeen kunnen identificeren.