Hoe je Hoge cortisol verminderen

Hoe je Hoge cortisol verminderen

Afgescheiden door de bijnieren, cortisol wordt aangeduid als de 'vecht-of-vlucht "hormoon. In geval van nood, cortisol geeft het lichaam de extra energie die nodig is om de situatie te ontvluchten of om te blijven en te vechten. Zodra het lichaam voelt veilig, de hoeveelheid cortisol in het bloed vermindert tot een normaal niveau.

Vanwege hectische levensstijl en andere stressfactoren, echter, verhoogde cortisol niveaus vaak niet terug naar normaal en veroorzaken tal van gezondheidsproblemen stoornissen, zoals hypoglykemie, hoge bloeddruk en schildklier stoornis. Gelukkig kunt u bepaalde methoden gebruiken om een ​​hoog cortisol niveau voor een optimale gezondheid te verminderen.

Instructies

•  Verminder of beheerder bent van stress. Omdat de bijnieren, boven de nieren gelegen, produceren grote hoeveelheden cortisol tijdens stressvolle situaties is het belangrijk om de hoeveelheid stress in uw leven. Als je chronische stress ervaart, kunt u profiteren van stress te verlichten technieken, zoals aromatherapie, yoga, diepe ademhalingsoefeningen en matige lichaamsbeweging. Dansen op je favoriete nummer en het nemen van een hobby zijn andere alternatieven.

•  Drink voldoende water. Niet genoeg water drinken leidt tot uitdroging. Dehydratie beurt zet extra stress op spieren, nieren en de rest van het lichaam. In een dergelijke toestand, het lichaam plaatsen om hogere niveaus van cortisol te gaan met de extra stress. Drink acht tot 10 glazen water gedurende de hele dag, zelfs als je geen dorst.

•  Elimineer suiker en eenvoudige of geraffineerde koolhydraten uit je dieet. Cortisol is betrokken bij het metabolisme van koolhydraten. Hoe meer koolhydraten je eet, hoe meer cortisol je bijnieren produceren om ze te metaboliseren. In plaats daarvan, onder meer 100 procent volkoren granen, bruine rijst in plaats van witte rijst en verse groenten en fruit.

•  Slaap genoeg. Gebrek aan slaap benadrukt ook het lichaam en leidt tot hoge cortisol niveaus. Als je problemen hebt met slapen, kan 1 kopje kamille of lavendel thee voor het slapen gaan je genoeg ontspannen om de aanbevolen acht uur slaap te krijgen.

•  Elimineer cafeïne uit je dieet. Het benadrukt het lichaam en verhoogt cortisol niveaus.

•  Zoek het gezelschap van anderen. Een gevoel van verbondenheid en van die hulp in het verminderen van stress nodig, dus het verminderen van een hoge cortisolspiegel.

Hints

  • Sommige mensen met een hoge cortisolspiegel profiteren van het nemen van bijnier ondersteuning supplementen. Als de bijnieren voeding ontvangen, hun functie en het cortisol niveau terug te keren naar normaal.
  • Raadpleeg uw arts voorafgaand aan het verhogen van uw inname van water als u nierproblemen, hartfalen of oedeem ervaart, omdat het drinken van teveel water kan leiden tot complicaties.