Hoe je het beste licht Alfredo saus met weinig vet maken

Hoe je het beste licht Alfredo saus met weinig vet maken

Een lichtere versie van een zeer populaire saus. Beste geserveerd op verse pasta. De textuur van de saus drastisch verandert het afkoelen; dus dienen en meteen genieten na het maken.

Instructies

•  Breng 4 liter water aan de kook in een grote pot voor het koken van de pasta.

•  In koekenpan, stoven de 1/2 kop van de half-en-half en nootmuskaat op matig vuur. Klop de maïzena met de resterende 1/4 cup half-en-half. Klop maïzena mengsel in de pruttelende mengsel. Blijven sudderen totdat het iets dikker wordt; ongeveer 1 minuut. Dek af en houd ze warm van het vuur.

•  Wanneer het water voor het koken van de pasta kookt, roer er zout en voeg de pasta. Cook, onder voortdurend roeren, totdat de pasta is bijna gaar maar nog een beetje stevig. Reserveer 1/2 kopje van het kookvocht, laat vervolgens de pasta en terug te sturen naar de pot. Dek af en zet apart.

•  Breng de half-en-half mengsel tot medium-laag vuur en klop op de voorbehouden pasta koken water. Langzaam klop in de Parmezaanse kaas.

5 Leg de gekookte pasta op een grote serveerschaal. Voeg de saus en meng goed. Bestrooi met gehakte basilicum of peterselie. Serveer en geniet!

Hints

  • 4 portie - Elke portie / 300 calorieën; 11g Vet; 6g Sat. Vet; 70mg Cholesterol; 36g Koolhydraten; 15g eiwit; 2g Fiber; 580 mg natrium