Hoe je HDL cholesterol zonder drugs Verhoog

Cholesterol is een essentieel bestanddeel voor de gezondheid, die door de lever, verkregen door dieet. Het is een vitaal onderdeel van de celmembranen en helpt produceren ook bepaalde hormonen. Low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol wordt gewoonlijk aangeduid als slechte cholesterol en hoge dichtheid lipoproteïne (HDL) type beschouwd goede cholesterol. Terwijl hoge LDL cholesterol kan leiden tot cardiovasculaire ziekte, HDL cholesterol helpt verwijderen van overtollig cholesterol uit het lichaam. Verschillende technieken kunnen natuurlijk verhogen van HDL-cholesterol, en je hoeft geen drugs nodig hebben om dit te doen.

Instructies

Verhogen van HDL cholesterol

•  Eet enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, zoals aanbevolen door de Harvard School of Public Health (HSPH). Deze vetten komen voor in grote hoeveelheden in avocado's, noten zoals amandelen en pecannoten, en pompoen en sesamzaadjes. Hoge hoeveelheden ook worden aangetroffen in canola, maïs, lijnzaad, olijf, pinda, soja en zonnebloemolie.

•  Eet vis twee of drie keer per week naar omega-3 vetten, ook aanbevolen door HSPH verkrijgen. Omega-3 vetten zijn een soort van meervoudig onverzadigd vet en moet door voedsel. Naast vis, deze vetten ook worden gevonden in lijnzaad, walnoten en koolzaadolie en sojaolie.

•  Beperk de hoeveelheid ongeraffineerde koolhydraten je eet, omdat ze pieken in de bloedsuikerspiegel die worden geassocieerd met lagere HDL niveaus veroorzaken, volgens onderzoekers van de Johns Hopkins University. Ongeraffineerde koolhydraten bevatten witte meelproducten en veel bewerkte voedingsmiddelen.

•  Drink alcohol in matige hoeveelheden als je het drinkt. Matig alcohol drinken wordt geassocieerd met hogere niveaus van HDL-cholesterol, maar de Mayo Clinic waarschuwt dat de voordelen zijn niet sterk genoeg om het drinken te rechtvaardigen als je dat niet al doen. Mannen kunnen hebben twee alcoholische drankjes per dag en vrouwen één.

•  Vermijd transvetten, die voorkomen in gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige oliën. Deze vetten lagere HDL niveaus. Transvetten waren ooit in veel snacks en fastfood, maar veel bedrijven en restaurants hebben ze geëlimineerd.

•  Niet roken van tabak, en geen anabole steroïden, mannelijke geslachtshormonen of progesteron niet nemen. Deze stoffen lagere HDL-cholesterol, volgens de American Heart Association.

•  Afvallen als je moet, want extra gewicht verlaagt HDL cholesterol. Het verliezen van zelfs een paar kilo kan HDL niveaus verhogen.

•  Voer aërobe oefening gedurende 30 minuten vijf keer per week. Types van aërobe oefening zijn wandelen, fietsen, zwemmen, en zelfs het doen yardwork dat een beetje een workout biedt.

Hints

  • Hoewel verzadigde vetten in dierlijke producten verhogen HDL-cholesterol, ze verhogen ook de schadelijke LDL-niveau.