Hoe je HDL cholesterol te verhogen

HDL cholesterol is dit soort cholesterol dat de overmaat cholesterol aan de lever voor verwerking draagt, waardoor de wanden van bloedvaten schoon te houden. Dit op zijn beurt vermindert het risico op hart-en vaatziekten. Als het gaat om HDL-cholesterol, de meeste artsen lijken te denken dat hoe hoger het getal, hoe beter. Weten hoe de HDL-cholesterol te verhogen in is dus essentieel.

Instructies

•  Weet wat uw HDL-niveau is. Gewoon weten uw totale cholesterolgehalte is niet genoeg. Je moet een bloedonderzoek dat de maatregel van HDL en LDL-cholesterol in uw bloed bevat hebben. Idealiter HDL cholesterol moet boven 40 mg / dl, maar hoger is beter en de meeste experts geloven dat een niveau ongeveer 60 mg / dl is de beste bescherming tegen hartziekten.

•  Om uw HDL-niveau te verhogen, maken enkele eenvoudige veranderingen in levensstijl. Voeg eerst oefening. Nieuwe studies hebben aangetoond dat bij het verhogen van HDL-niveaus, hoe langer je oefent, hoe beter. Met andere woorden, harde inspanning gedurende 20 minuten is minder effectief dan 1 uur lopen. Als u momenteel niet uitoefenen, voeg wat zacht aërobe activiteit per dag, regelmatig de hoeveelheid totdat u krijgt minstens 60 minuten cardio activiteit per dag verhogen.

•  Afvallen. Niet alleen kan overgewicht leiden tot lagere HDL-niveaus, maar ook hogere niveaus van LDL-cholesterol - het 'slechte' cholesterol. Vooral als je de meeste van uw gewicht te dragen in je buikstreek, kan het gewicht je bij een groot risico voor hart-en vaatziekten. Het verliezen van slechts 10 procent van je lichaamsgewicht kan veel aan uw HDL niveaus verhogen en uw risico op hart-en vaatziekten te verminderen doen.

•  Stop met roken. Als u rookt, heb je al gehoord dit refrein, maar om je HDL te verhogen, stoppen met roken en zie die niveaus te verbeteren. Roken eigenlijk vermindert uw HDL, dus het stoppen van de slechte gewoonte kan deze niveaus zonder veel andere inspanning te verhogen.

•  Drink wat alcohol. Hoewel de voordelen van het drinken van andere voordelen voor de gezondheid zijn soms in het geding zijn, hebben studies aangetoond dat het drinken van een matige hoeveelheid alcohol (ongeveer één tot twee glazen per dag) uw HDL niveaus kan verhogen. Als je meer dan dat te drinken, kunt u leiden tot andere gezondheidsproblemen, waaronder het verhogen van uw risico op hart-en vaatziekten in het algemeen.

•  Verhoog de ​​enkelvoudig onverzadigde vetten in uw dieet en te ontdoen van de transvetzuren. Enkelvoudig onverzadigde vetten die vetten die uit avocado-olie, olijfolie en zelfs de vetten in pindakaas. Deze kunnen uw HDL-gehalte, zonder verhoging van de totale cholesterol te verhogen. Transvetzuren, daarentegen, zijn in veel verpakte en verwerkte voedingsmiddelen (vaak vermeld als "gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie") en dienen enkel om het niveau van slechte cholesterol in het bloed verhogen. Haal ze uit je dieet en je kunt sterk verhogen van uw HDL niveaus.

•  Voeg meer oplosbare vezels aan uw dieet. Eet minstens twee porties van oplosbare vezels per dag. Oplosbare vezels is dat dergelijke vezels in de meeste vruchten en groenten, haver en peulvruchten. In uw bloed Deze verhoging van het HDL-niveau, terwijl het verlagen van het niveau van LDL in het bloed.

Hints

  • Laat zes maanden tussen de tests tot een stijging van het HDL-cholesterol niveau te zien. Wees consequent in uw inspanningen. Terwijl één stuk pizza zal niet gooien uw inspanningen af, is het belangrijk consistent in uw voeding en levensstijl inspanningen te blijven.