Hoe je dieet wijzigen ter voorkoming Gaatjes

Hoe je dieet wijzigen ter voorkoming Gaatjes

Holten, een woord niemand wil horen van hun tandarts. Deze kleine gaatjes in het tandglazuur veroorzaakt door plaquevorming schadelijke zuren en bacteriën die tandbederf bevorderen herbergt. Terwijl een goede mondhygiëne is de beste preventieve maatregel voor het verminderen van het risico van holtes, kan een paar wijzigingen in uw dagelijkse voeding ook helpen bij het voorkomen van tandbederf.

Instructies

•  Verlaag de frequentie van de maaltijden om gaatjes te voorkomen. Elke keer dat je eet voedingsmiddelen die koolhydraten bevatten, worden zuren in de mond vrijkomende om u te helpen breken uw voedsel. Hoe groter de frequentie van eten, hoe groter de productie van deze zuren die breken tandglazuur en snelheid verval.

•  Beperk de hoeveelheid "sticky" voedsel in uw dieet. Kleverige voedingsmiddelen bevatten suikerhoudende snoepjes natuurlijk, maar ook voedsel zoals muesli, chips en crackers die vastplakken aan de tanden gedurende langere tijd. Hoe langer het duurt voor levensmiddelen oplossen in de mond, hoe langer de mogelijkheid bacteriën en zuren te bouwen in de mond, waardoor holten.

•  Voorkom holtes door het beperken van het zetmeel in uw dieet. Zetmeel is het moeilijk voor je lichaam om af te breken, dan produceert het lichaam snel meer van de zuren in je mond die helpen te breken voedsel, maar ook gaatjes veroorzaken. Zetmeelrijke voedingsmiddelen die moeten worden geëlimineerd uit uw dieet op te nemen aardappelen, melk, maïs zoetstoffen en geraffineerde suiker.

•  Verhoog de ​​hoeveelheid fluoride in uw dieet om gaatjes te voorkomen. Fluoride obligaties aan het tandglazuur, helpt om gaatjes te voorkomen. Fluoride kan zelfs omkeren het verval van holtes in de vroege stadia van ontwikkeling. Terwijl fluoride wordt vaak gevonden in water en tandpasta, kunt u uw aanbod te verhogen door het eten van donkergroene bladgroenten en het drinken van veel groene thee.