Hoe je CPAP machines te repareren

Hoe je CPAP machines te repareren

CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) machines hebben miljoenen mensen geholpen om succesvol te behandelen slaapapneu. De machines zijn klein en leveren perslucht via een buis en gezichtsmasker aan de patiënt. Een slaap arts schrijft een recept voor de hoeveelheid druk die moet worden geleverd. De succesvolle oplevering van die druk is de sleutel tot succes - te veel en de patiënt kan ontwaken, niet genoeg en de kwaliteit van de slaap belemmerd. Als u problemen ondervindt met lawaai of druk of waarschuwingslichten komen op en de machine nog onder de garantie dient u het defecte toestel terug naar de fabrikant voor reparatie. Als dat niet mogelijk is, zijn er verschillende mechanische problemen die gemakkelijk kunnen worden vastgesteld.

Instructies

•  Onderzoeken of het apparaat goed is aangesloten en controleer of het stopcontact goed werkt als er te weinig of onregelmatig druk uit de slang. Ook controleren om te zien of het luchtfilter verstopt is of als er een lek in de luchtslang. Dan zullen deze onderdelen moeten worden vervangen.

•  Controleer om te zien is er geen belemmering voor de doorgang van de lucht als er een alarm afgaat en blijft continu. Onderzoek slang en kabel die naar de machine. Haal de stekker van de machine ten minste drie minuten, dan weer aan en weer in te schakelen. Controleer of de afdichting tussen de luchtslang en de machine is strak en niet lekt. Als het alarm blijft en er geen verstopping kan een intern deel moeten vervangen. Breng de machine naar een erkende reparatie bedrijf of aan de fabrikant.

•  Open menu technicus van de machine als de luchtdruk te hoog of te laag is ingesteld. Meestal zijn deze menu's zijn verborgen en verschillende merken verschillen over de manier waarop het menu wordt geopend. Terwijl specifiek merk instructies zijn te vinden op het internet, in het algemeen, ze vereisen doorgaans raken scherm pijlen (meestal te vinden als de pijlen omhoog en omlaag op het scherm) in koor. Eenmaal in het menu, stel de druk door slechts een of twee graden per keer. Laat uw arts weten dat u de correctie. Zij kan bepalen u een nieuw slaaponderzoek om de meest effectieve niveau van de luchtdruk aan uw slaapapneu behandelen bepalen nodig.

•  Haal de stekker van de machine en laat het drogen als u vermoedt dat condens de oorzaak is van de machine goed functioneert. Als de luchtbevochtiger die aan de machine is ingesteld op een te hoge temperatuur, dan is het teveel aan vocht kan leiden tot een waarschuwingslampje gaat branden bij sommige CPAP modellen. Het kan ook de SYSTEEMFOUT licht veroorzaken. Uitdrogen van de oppervlakken en de slang en de stekker van het apparaat gedurende minstens drie minuten als het lampje brandt, herhaaldelijk en je bent zeker van de oppervlakken en de slang helemaal droog zijn.

Hints

  • Technici bij uw slaaplaboratorium zijn meestal blij om uw instellingen te controleren zonder kosten. Als de instellingen zijn uitgeschakeld, zullen ze hen terug te zetten naar de juiste specificaties.
  • Voer geen veranderingen niet forceren. Als uw reparatie pogingen niet werkt, kan het een software probleem dat moet worden gediagnosticeerd door een gecertificeerde slaap machine reparatie bedrijf of de fabrikant zijn.