Hoe je Borderline Persoonlijkheidsstoornis Leg aan een geliefde

Borderline Persoonlijkheidsstoornis is een bio-sociale stoornis die iemands emotionele ontwikkeling beïnvloedt. Het wordt gekenmerkt door emotionele deregulering, en degenen die lijden aan een borderline-stoornis vertonen vaak een slechte interpersoonlijke vaardigheden, slechte emotionele cognitie en zelfbeschadigend gedrag.

Bij het verklaren van deze aandoening tot een geliefde, is het belangrijk om te benadrukken dat het kan worden gecontroleerd en dat de persoon die een normaal leven kunnen leiden, terwijl het omgaan met de ziekte. Zo, de toon en de loop van de verklaring te worden zeer belangrijk voor zowel de patiënt en zijn familie en vrienden.

Instructies

De aanpak betekent alles

•  Benader de familieleden van patiënten van Borderline Persoonlijkheidsstoornis zachtjes. Er zijn veel misvattingen over de functionele mogelijkheden van de patiënten die suggereren dat ze geen hoop op een normaal leven. Dit is beslist niet waar, die moet worden opgericht vanaf het begin.

•  Bieden een eenvoudige samenvatting van wat persoonlijkheidsstoornissen zijn en hoe ze invloed hebben op een persoon. De verklaring moet tevens een eerlijke presentatie over de symptomen van een borderline-stoornis, die een neiging in de richting van slechte interpersoonlijke relaties, inconsistent gedrag, zelfbeschadigend gedrag en een instabiel zelfbeeld op te nemen. Leg uit dat deze impulsieve handelingen en gedragingen kan leiden tot depressie, prikkelbaarheid en angst bij de patiënt.

•  Leg uit hoe je voorstander van degenen die lijden aan een borderline-stoornis zijn. Stress stimuleren van de persoon aan specifieke gedragingen, alsmede het controleren en het stimuleren van medicijnen te voorkomen. Uitleg van medicijnen kunnen ook helpen geliefden zowel inzicht in de ziekte en zijn steun aan de lijder.

•  Moedig dierbaren te zoeken naar praatgroepen voor mensen die leven met patiënten, en wijzen ze naar internetbronnen over de ziekte. Herinner hen eraan dat, hoe meer ze zich voeden, hoe meer ze kunnen begrijpen en nuttig zijn om hun geliefde.

•  Wees positief in het maken van de uitleg. Met de juiste behandeling en medicijnen, in combinatie met therapie en gezinsondersteuning, de meeste mensen die lijden aan een borderline-stoornis kunnen leven volledig functioneel leven. Het is belangrijk te laten dierbaren weten dat de ziekte beheersbaar.

Hints

  • Terwijl je positief moet zijn, is het ook belangrijk om uit te leggen aan geliefden die, indien gegaan onbehandeld, kan BPD leiden tot zelfmoord, en dat de ziekte serieus moet worden genomen. Dit is ook een goed moment om dierbaren hoe belangrijk hun steun kan zijn om iemand die leeft met de ziekte te herinneren.