Hoe Is stafylokok infectie overgedragen?

Stafylokok bestaat vaak op de huid en slijmvliezen, zonder dat dit merkbare ziekte. Echter, onder de juiste omstandigheden staphylococcus kan ernstige of zelfs dodelijke, ziekte veroorzaken. Omdat deze bacteriën leven comfortabel op mensen of op niet-biologische oppervlakken, kunt u gemakkelijk het contract van de besmetting van een andere persoon, een levenloos voorwerp, of zelfs van staphylococcus bacteriën die op je huid.

Soorten

Staph veroorzaakt een verscheidenheid van ziekten. De meeste mensen associëren stafylokok met huidinfecties; echter, staphylococcus veroorzaakt ook besmettingen als de bacteriën in de bloedbaan. Bovendien, Staphylococcus aureus is verantwoordelijk voor de meeste gevallen van snelle onset voedselvergiftiging en is de pathogeen meestal belast toxisch shocksyndroom.

Kenmerken

Helaas, aangezien stafylokok bacteriën leven vaak op het lichaam en zijn gemakkelijk naar omgevingsoppervlakken, zoals deurknoppen, handdoeken en fitnessapparatuur, het besmettingsgevaar is zeer hoog. Als u een open wond, zelfs zo klein als een papier gesneden, en contact stafylokok, waaronder stafylokok bacteriën al het leven op uw huid, kunt u een stafylokok infectie samentrekken.

Hoewel veel infecties mild en gemakkelijk genezen, methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) is veel moeilijker te genezen en kunnen fataal zijn.

Identificatie

Wonden die geïnfecteerd zijn met staphylococcus zijn meestal warm, pijnlijk, ontstoken en pus gevulde. Als de bacterie het lichaam is binnengedrongen het kan vele soorten van ziekten, met inbegrip van oorontstekingen, mastitis, pneumonie en septische shock veroorzaken. Artsen diagnosticeren interne stafylokokbesmettingen door het kweken van vloeibare monsters.

Preventie / Solution

Regelmatig handen wassen, vooral vóór de behandeling van voedsel of verzorging van open wonden. Sta erop dat met levensmiddelen omgaat, draag beschermende handschoenen bij het bereiden van voedsel.
Reinigen en behandelen alle bezuinigingen direct met antiseptische doekjes, sprays of zalven. Veeg naar beneden bureaus, balies, fitnessapparatuur en andere oppervlakken met een ontsmettingsmiddel en vermijden ze met gebruikte handdoeken of kleding.

Uw arts kan een antibioticum voor een stafylokok infectie voorschrijven. Welke antibioticum ze schrijft afhankelijk van de stam van Staph. Schoon en bestrijken alle geïnfecteerde wonden te stafylokok transmissie naar anderen te voorkomen.

Overwegingen

Stafylokok infectie wordt meestal opgelopen tijdens of na een verblijf in het ziekenhuis, het maakt niet uit of je een operatie hebt gehad of niet (hoewel chirurgie patiënten zijn vooral in gevaar). Als patiënt, staan ​​erop dat iedereen de zorg voor u wast zijn of haar handen voor je te raken. Alle ziekenhuizen hebben een sanitair protocol voor de werknemers, maar wanneer verpleegkundigen en ander medisch personeel zijn in een haast, kunnen zij de meest elementaire stap van alles vergeten: handen wassen.