Hoe is humane insuline gemaakt?

Hoe is humane insuline gemaakt?

Time Line

In 1973, werd biotechnologie ingeleid de ontwikkeling van het eerste recombinant DNA micro-organisme. In 1978, Genentech en de Stad van National Medical Center succes geproduceerd humane insuline door middel van recombinant-DNA-technologie. In 1982 keurde de FDA de eerste recombinant DNA drug, Humulin van Eli Lilly & Co. Human insuline pionier in de biotech-industrie, en de waarde van de wereldwijde gemeenschap van insuline-afhankelijke diabetici effende het pad van de industrie om de kwaliteitscontrole normen te verhogen, verbeteren zuiveringsmethoden en instellen van efficiëntere productie. De acceptatie en klinische voordeel van humane insuline vrijgemaakt ook de weg voor de ontwikkeling van andere biologische geneesmiddelen zoals humaan groeihormoon en geneesmiddelen tegen kanker.

Kadavers

Humane insuline werd geïsoleerd en gezuiverd uit de pancreas van menselijke kadavers. Het hormoon wordt gewonnen en gekristalliseerd voordat het wordt verwerkt in oplossing voor zuivering, zijn meeste menselijke pancreas gereserveerd voor transplantatie en deze werkwijze veroorzaakt geen significante opbrengst van therapeutische waarde zijn voor de diabetes gemeenschap. In geschiedenis, varkenshuid en runderen afkomstige insuline geslachte varkens en runderen werden geëxtraheerd en gezuiverd via hetzelfde proces omdat de hormonen werden soortgelijke structuur als humane insuline.

Recombinant humaan insuline

DNA-segmenten die coderen voor humane insuline werden geïdentificeerd, samen met de genetische sequentie die controle in het menselijk lichaam activeert. Het DNA van bacteriën of gist worden gewijzigd met deze sequentie via recombinant DNA technologie. De cellen worden gekweekt tot een pro-insuline die identiek in structuur humane insuline. Deze cellen betrouwbaar insuline produceren in massale hoeveelheden die gezuiverd voor gebruik bij diabetes behandelingen.

Onderzoek

Islet (of beta) cellen in de pancreas zijn verantwoordelijk voor de productie van insuline. Klinisch onderzoek wordt momenteel gewerkt aan eilandje cel productie te bevorderen met behulp van stamcellen. Dierstudies werden uitgevoerd aan de University of Pittsburgh met menselijke beta-cellen die in vivo gerepliceerd om meer insuline producerende cellen. Deze studies duiden op de doorbraken in de geneeskunde en de technologie om meer volledig begrijpen van de ziekte en oplossingen te identificeren.